Ада Бојана (илустрација) / - SRDJA BOLJEVIC
28/08/2023 u 13:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Udruženje za zaštitu Ade: Muzika iz objekta u vlasništvu Abazovićevog kuma tjera turiste

Udruženje Srcem za Adu poziva nadležne institucije i pojedince, čelnika opštine Ulcinj, čelnika komunalne policije i premijera Abazovića na odgovornost i ujedno podsjeća da je Odlukom o Akustičkim zonama konačno trebalo da bude zaustavljen negativan trend

Veliki broj vlasnika kućica na Adi Bojani, ali i posjetilaca ovog jedinstvenog bisera Mediterana trenutno se susrijeću sa velikim problemima.  Buka i folk muzika čuju se iz lokala tokom čitave sezone do ranih jutarnjih sati, zbog čega vlasnicima kućica posjetioci otkazuju rezervacije, a sami turisti napuštaju lokaciju. Objekat na koji se svi u najvećoj mjeri žale jeste Klandestino, koji je inače od ove godine u vlasništvu kuma premijera Crne Gore Dritana Abazovića, saopštili su iz Udruženja srcem za Ade.

- Skupština Opštine Ulcinj prije tri godine donijela je Odluku o Akustičkim zonama, prema kojoj je Ada Bojana svrstana u kategoriju „Tihe zone u prirodi”, koja podrazumijeva zabranu puštanja glasne muzike, pogotovo u kasnim noćnim satima! Da ni sama Opština ne mari za odluku koju je donijela najbolje govori činjenica da uprkos stotinama prijava podnijetih na račun objekta Clandestino komunalna policija ne reaguje - navode iz ovog udruženja.

Kako dodaju, javna je tajna, inače, da komunalna policija u Ulcinju ne reaguje na pozive za prekoračenje buke u zamjenu za određenu nadoknadu, dok je, kako ističu, u slučaju objekta Klandestino ovo posebno izraženo budući da je vlasnik blizak premijeru Abazoviću, čija je partija, URA, na čelu ove opštine.

- U Viber grupi koja okuplja oko 500 vlasnika kućica i lokala na Adi Bojani gotovo svakodnevno mogu se pročitati komentari na račun glasne muzike koja često traje i nakon četiri sata ujutru, a u kojima se izražava nezadovoljstvo: „Svi trpimo. Prvo nesrećni gosti koji daju velike pare da bi bili terorisani nespavanjem, do vlasnika kuća i  hotela na Adi koji trpe štetu jer ih gosti napuštaju, do države koja  živi od turizma. Jer džaba imamo prelijepu Adu Bojanu, najljepše plaže i odlične restorane. Svako zadovoljstvo pada u vodu, kada gost ne može noću da se odmori i naspava da bi sjutradan zadovoljan i odmoran trošio novac. Nervozni gost želi samo da ode - navode oni..

Paralelno sa svim tim, kako ističu, vlasnik objekta Klandestino besramno i krajnje cinično sve “koji se bune” poziva da dođu kod njega na kafu, pa se postavlja pitanje da li za ljude bliske premijeru i pripadnike URE donijeti zakoni uopšte važe?

- Udruženje Srcem za Adu poziva nadležne institucije i pojedince, čelnika opštine Ulcinj, čelnika komunalne policije i premijera Abazovića na odgovornost i ujedno podsjeća da je Odlukom o Akustičkim zonama konačno trebalo da bude zaustavljen negativan trend koji je doveo do toga da se na Adi Bojani održavaju danonoćne žurke koje remete red i mir jednog od najvećih ekološko-turističkih bisera, ne samo Crne Gore, nego i čitave Evrope - zaključuju oni.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 21:18