/ - M.K. Угоститељи на протесту (Архива)
08/02/2022 u 16:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Угоститељи: Живимо у држави у којој мјере не поштују ни они који их доносе

Сви који ових дана позивају на протесте треба да знају да ће искључиво они бити једини кривци за могуће распламсвање епидемије, те да они више неће пристати на затварања и ограничавања

Из невладиног удружења Угоститељи Црне Горе казали су да немају ријечи да опишу своје разочарање у оне који доносе одлуке у име свих њих и грађана и привредника. Посљедњих дана, истичу, свједочимо масовним окупљањима по градовима на које надлежни не реагују, јер се "изгледа ковид-19 може добити само у угоститељим објектима, ноћним клубовима и свадбеним салонима", пошто је само њима ограничен и забрањен рад.

- У овој земљи мјере против коронавирусу важе само за нас, као да смо ми једини који су одговорни за ширење епидемије - истичу из НВУ Угоститељи Црне Горе. 

Разочарани су и односом надлезних који су глуви на њихове молбе и апеле у којима само траже да раде како би зарадили новац да издржавају своје породице, исплате раднике и плате обавезе према држави. 

- Сигурни смо да уколико би нас представници министарстава здравља и економског развоја примили на разговор и чули наше аргументе да би увидјели да поптпуно отварање угоститељских објеката и ноћних клубова, дозвољавање рада музичарима не утице толико на сирење заразе, јер живимо у дрзави у којој мјере не поштују ни они који их доносе - истичу из НВУ Угоститељи Црне Горе.

Надлежне, како су оцијенили, не занима њихова егзистениција јер упркос њиховим протестима, као и колега музичара, још нико није нашао за сходно да разговара са њима.

- Изгледа да их занимају само сопствене фотеље, али не и ми - који их плаћамо. Зарад својих интереса није им проблем да изађу на улице и позову грађане да им се придруже. Вјероватно је струка, чим се не оглашава, процијенила да се на овај начин не шири зараза - казали су из НВУ Угоститељи Црне Горе.

Сви који ових дана позивају на протесте треба да знају да ће искључиво они бити једини кривци за могуће распламсвање епидемије, те да они више неће пристати на затварања и ограничавања.

- Сигурни смо да и посланици и министри знају да се државни буџет пуни од пореза и доприноса које ми свакога мјесеца плаћамо, те да џабе протестом бране своје фотеље ако нама не дозволе нормалан рад, јер ускоро неће имати од чега да приме плате јер ми нећемо бити у стању због сталних ограничења да плаћамо своје обавезе, а бићемо принуђени да затварамо своје послове и отпуштамо раднике - упозорили су из НВУ Угоститељи Црне Горе.

Надлежне, додајум, овог пута желе и да упозоре да уколико поново почне да расте број инфицираних од коронавируса, да никакве евентуалне нове мјере неће поштовати, јер не желе да их кажњавају због неодговорног понашања политичара.

- Желимо да питамо да ли ће држава и политичаее приводити и кажњавати због организовања протеста и кршења мјера или су они "имуни" и на закон и на епидемију, за разлику од обичних грађана и привредника. Желимо и да истакнемо да због вашег неодговорног понашања ми већ сада страхујемо шта ће бити са остатком зимске, али и предстојеће љетње сезоне. Сјетите се да свако затварање угостиљских објеката значи мање прихода у државну касу и мање новца за просвјету, здравство и читаву јавну управу коју финансирамо управо ми привредници - закључили су из НВУ Угоститељи Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:19