Ilustracija / Ivan Petrović Ipe
28/02/2023 u 12:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UIKS: Ministar podržao da se za februar plate obračunaju po povećanom koeficijentu

Ministartvo pravde je i na ovaj način, kao i tokom proteklog perioda, prepoznalo značaj i kompleksnost poslova koji se obavljaju u UIKS-a i svojim djelovanjem pružilo punu podršku menadžmentu i službenicima ovog organa

Na sjednici Vlada Crne Gore, održanoj dana 26.1.2023. godine, donijeta je Uredba o izmjeni Uredbe o uslovima za sticanje zvanja i nivoima zvanja službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u dijelu koji se odnosi na koeficijente, odnosno došlo je do uvećanja vrijednosti koeficijenata i samim tim i povećanja zarade službenika u oovm državnom organu, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

- Smatramo potrebnim istaći da je donošenje pomenute uredbe, koja je stupila na snagu 23.1.2023.godine, rezultat napora Ministarstva pravde, na čelu sa ministrom Markom Kovačem, na poboljšanju položaja službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija - navode iz UIKS-a.

Ističu da je Ministartvo pravde i na ovaj način, kao i tokom proteklog perioda, prepoznalo značaj i kompleksnost poslova koji se obavljaju u UIKS-a i svojim djelovanjem pružilo punu podršku kako menadžmentu tako i službenicima ovog organa.

- Kada je u pitanju uvećanje koeficijenata za vršenje određenih poslova, odnosno uvećanje zarada, ukazujemo da se obračun zarade na osnovu povećanih koeficijenata za službenike Uprave policije vrši od 1.1.2023. godine - navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, ministar pravde Kovač svesrdno je podržao, kako ističu, predlog menadžmenta UIKS-a da se u cilju obezbjeđivanja jednakog status u pogledu zarada, da se službenicima za mjesec februar isplati korigovana zarada, odnosno zarada obračunata po uvećanim koeficijentima.

- Uprava UIKS-a kao i službenici ovog organa izuzetno cijene sve aktivnosti i napore Ministarstva pravde u cilju kako poboljšanja položaja službenika tako I unaprjeđenja cjelokupnog zatvorskog sistema - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:26