фото: Управа за инспекцијске послове / - фото: Управа за инспекцијске послове
18/08/2021 u 16:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УИП у обиласку барских инспекциjа, превентивно дjеловање дало резултате

У овом граду jош траjе поjачани надзор, па ће се сталним активностима, нарочито на пољу поштовања епидемиолошких мjера у наредном периоду наставити истим темпом, додају у саопштењу

Директор Управе за инспекциjске послове, Илир Харасани, jе са помоћницом, Аном Вуjошевић данас одржао састанак  у Бару са главном санитарном инспекторком Кармелом Муjичић – задуженом за координациjу инспекциjа у овом граду, на коме су присуствовали сви инспектори ангажовани у поjачаном надзору, наводи се у саопштењу.

Током састанка констатовано jе да су се све активности у Бару одвиjале у Складу са Планом поjачаног надзора у љетњоj туристичкоj сезони, а да су се у зависности од ситуациjе на терену организовале ефикасне и правовремене контроле ради што ефектниjег отклањања неправилнсти.  Акценат поjачаног надзора, коjи jе jош увиjек у току, jе превасходно на сузбиjању сиве економиjе и поштовању епидемиолошких мjера.

Здравствено-санитарна инспекциjа у сарадњи са припадницима Управе полициjе контролисала jе континуирано поштовање рjешења о самоизолациjи, и у овим контролама ниjе било неправилности, па су исказали захвалност грађанима Бара што су ова рjешења без изузетка поштовали не ризикуjући кривичну одговорност.

– Веома jе важно jе да смо се увjерили да су инспектори дjеловали превентивно у свим случаjевима у коjима jе такво поступање постизало сврху, те су привредници опомињани без изрицања казни. Међутим, за рад без дозволе и неприjављивање радника, као и за све манифестациjе сиве економиjе ниjе било толеранциjе, те су за такве прекршаjе изрицане новчане казне и предузимане друге мjере из наших надлежности – наводе из УИП.

У овом граду jош траjе поjачани надзор, па ће се сталним активностима, нарочито на пољу поштовања епидемиолошких мjера у наредном периоду наставити истим темпом, додају у саопштењу.

ИЗ УИП подвлаче и овом приликом да jе битно да сви поштуjу важеће мjере, као и да jе вакцинациjа свих грађана пут до враћања у нормалне токове живљења и уопште напредак наше економиjе, па апелуjу на грађане да своjим одговорним дjеловањем даjу своj лични допринос општем добру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:27