/ Вакцинација, фото: Лазар Ружић
06/06/2021 u 16:48 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Умјетници позивају на имунизацију: Загрлимо слободу

Стеван Копривица, директор Градског позоришта Подгорица, сматра да не треба размишљати о томе да ли се вакцинисати или не. Глумица Јелена Минић у изјави за „Дан“ позвала је све грађане да вакцинацију разумију као прилику која нам омогућава да заштитимо и себе и људе којима смо окружени и које волимо

Вакцину против корона вируса примио је Стеван Копривица, директор Градског позоришта Подгорица. Он позива све грађане да приме вакцину и заштите и себе и друге.

image
Стеван Копривица

– Једва сам чекао да се вакцинишем и то сам урадио чим сам био у прилици. Примио сам кинеску вакцину. То није само здравствено питање већ елементарно цивилизацијско. Не само заштите себе ради, него због комуникације, јер не можеш бити сам на свијету – рекао је Копривица.

Стеван Копривица сматра да не треба размишљати о томе да ли се вакцинисати или не.

– Пошто сам ја човјек старије генерације памтим и епидемију богиња. Није било велике расправе хоћеш или нећеш да примиш вакцину, него си морао да се вакцинишеш. Знам да је то недемократски и непопуларан став, али чини ми се да би вакцинација морала спадати под императивну категорију – наводи Копривица.

Међу вакцинисанима је и Јелена Минић, глумица. Она је у изјави за „Дан“ искористила прилику да позове све грађане да процес вакцинације разумију као прилику која нам омогућава да зашитимо како себе тако и људе којима смо окружени и које волимо.

image
Јелена Минић

– Кроз разговор са колегама, пријатељима и фамилијом увиђам да је свијест о важности вакцинације на високом нивоу и то ме радује, али и даље сматрам да морамо утицати једни на друге, информисати се, цивилизовано и одговорно приступити изазову који је Ковид-19 наметнуо, а прије свега подржати струку која не оставља простора за дилему када је вакцина у питању. Нијесам имала већих нуспојава и вјерујем да је свака вакцина која је доступна на тржишту учинковита. Вакцинисати се значи славити живот. Вакцинисати се значи да смо скупа, удружени у намјери да побиједимо дистанцу и загрлимо слободу. Видимо се у позоришту – навела је Јелена Минић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. maj 2024 04:53