Уницеф - за свако дијете / - Уницеф, Фејсбук
27/04/2022 u 15:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УНИЦЕФ забринут због извјештаја о другом инциденту пријетњи бомбом школама у Црној Гори

Позивамо све институције да хитно истраже пријављене пријетње школама и да се што прије обезбиједи наставак образовног процеса и сигурност у школама, казао је Сантандер

УНИЦЕФ је забринут због извјештаја о другом инциденту пријетњи бомбом школама у Црној Гори и подсјећа да школе треба да остану безбједна мјеста, гдје дјеца стичу образовање и друже се с вршњацима, навели су у саопштењу.

- Неприхватљиво је да се дјеца плаше да иду у школу. Позивамо све институције да хитно истраже пријављене пријетње школама и да се што прије обезбиједи наставак образовног процеса и сигурност у школама. Дјеци треба да омогућимо сигурно окружење за учење те да их заштитимо од свих пријетњи током школовања - казао је Шеф представништва УНИЦЕФ-а у Црној Гори Хуан Сантандер.

Према доступним извјештајима, други инцидент пријетње бомбом у школама изазвао је страх и забринутост код родитеља и дјеце, додаје се.

Школе би требало да осигурају безбједно и подстицајно окружење за дјецу, како би она могла да наставе процес образовања, који је већ значајно нарушен пандемијом ковида-19, закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:05