FOTO. Skrinšot / - FOTO. SKRINšOT
22/10/2022 u 22:03 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP o nadzoru na GP: Reprodukuje se s zakašnjenjem do 15 minuta

Vezano za video nadzor na graničnim prelazima, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije imaju dva nezavisna sistema video nadzora

Uprava policije Crne Gore oglasila se povodom interesovanja medija i radi tačnog izvještavanja a vezano za video nadzor na graničnim prelazima.

Sopštenje prenosimo integralno:

"Povodom interesovanja više medija, a radi objektivnog i istinitog informisanja obavještavamo javnost sljedeće:

Vezano za video nadzor na graničnim prelazima, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije imaju dva nezavisna sistema video nadzora. 

Jedan sistem je video nadzor graničnih prelaza i to je interni sistem koji služi kako bi obezbijedio video nadzor užeg dijela graničnog prelaza koji obuhvata ulazno/izlazne rampe, prostor ispred objekata i važne pješačke puteve ispred i oko objekata, kao i prostorije i kabine na graničnim prelazima. Navedeni sistem je instaliran u skladu sa preporukama na osnovu Šengenskog kataloga i u potpunosti je funkcionalan, a snimljeni video materijal je adekvatno zaštićen i uvijek dostupan u slučaju potrebe nadležnim organima.

Drugi sistem je video nadzor koji je instaliran samo u cilju informisanja građana o intenzitetu saobraćaja na graničnim prelazima, tj. eventualnim zastojima u saobraćajima i isključivo je informativnog karaktera. Ovaj sistem je javno dostupan preko sajta http://kamere.mup.gov.me i ne služi za prikupljanje podataka i kreiranje zbirke podataka. Naime, on je javno dostupan, a u cilju onemogućavanja korišćenja snimaka u cilju zloupotrebe, reprodukuje se sa programiranim zakašnjenjem od 10-15 minuta. Ovaj sistem je aktivan, međutim zbog problema koji su u prethodnom periodu bili identifikovani na mreži državnih organa, odnosno u ovom slučaju u radu javnog servera za razrješavanje imena na kome se nalaze zapisi za navedeni servis, isti nije bio dostupan preko pozivanja servisa preko imena. 

U cilju prevazilaženja problema kontaktirani su administratori u Ministarstvu javne uprave, koji su na javnom serveru za razrješavanje imena domena dodali ponovo zapis za navedeni servis i isti je ponovo dostupan za građane preko sledećeg linka http://kamere.mup.gov.me"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 22:58