Ilustracija / - POLICIJA (FOTO: UPRAVA POLICIJE)
17/02/2023 u 20:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UP: Prekršajna kazna zbog isticanja zastave Ruske Federacije sa slovom "Z"

V.M. (42) iz Podgorice je 11. februara organizovalo javno okupljanje na Skalinama, na koje je putem društevnih mreža pozivao građane da prisustvuju ovom javnom okupljanju. Tom prilikom istakao je zastavu Ruske Federacije sa slovom "Z", saopšteno je iz Uprave policije

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, identifikovali osobu koja je organizovala javno okupljanje na Skalinama, na kojem je bila istaknuta zastava Ruske Federacije, a na kojoj je bilo istaknuto slovo "Z", saopšteno je iz Uprave policije.

V.M. (42) iz Podgorice će preķršajno odgovarati shodno Zakonu o javnim okupljanjima i javnim priredbama. 

- Ovo lice je 11. februara organizovalo javno okupljanje na Skalinama, na koje je putem društevnih mreža pozivao građane da prisustvuju ovom javnom okupljanju. V.M. je na ovom javnom okupljanju istakao pomenutu zastavu, navode iz UP.

Iz policije podsjećaju da su u vezi predmetnog događaja obavijestila državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u navedenom događaju ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:13