uprava policije / - DAN
03/04/2022 u 18:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УП: Дизање панике је од помоћи само онима који стоје иза лажних дојава

Наглашавамо да са аспекта процјена које смо до сада спровели постоје сви предуслови за несметано одвијање наставног процеса у школама, наводе из УП

Управа полиције Црне Горе огласила се поводом посљедњих објава различитих субјеката у медијима и на друштвеним мрежама.

Дојаве о бомби у четири школе у Подгорици, ученици евакуисани

Дојава о бомби у бјелопољској школи била лажна

Саопштење преносимо у цјелости:

Поводом посљедњих објава различитих субјеката у медијима и на друштвеним мрежама, Управа полиције подсјећа јавност да свој посао обавља професионално и савјесно. Такође, указујемо да дизање панике само усложњава напоре које улажемо, а може бити од помоћи искључиво онима који стоје иза серије лажних дојава од прије неки дан.

Наиме, у току су активности надлежних органа, а што укључује и интензивне полицијско-тужилачке активности у земљи, као и оне кроз механизам међународне сарадње. Циљ свих тих активности је утвђивање околности и мотива дојава о постављеним експлозивним направама протеклих дана, између осталог, и са аспекта лажног пријављивања. 

Додатно, полиција на одговарајући начин поступа и у односу на провјере и пријаве које се односе или које су у вези са медијски експонираним лицима тим поводом.

Користимо ову прилику да подвучемо и значај сарадње са полицијом у интересу опште безбједности, али и ради смањења напетости у друштву и ширења дезинформисања.

С тим у вези, наглашавамо да са аспекта процјена које смо до сада спровели постоје сви предуслови за несметано одвијање наставног процеса у школама. 

На крају, у истом контексту, подсјећамо да је Управа полиција отворена и апелујемо на обраћање полицији ради објективног и тачног информисања, посебно у дијелу оних навода чије објављивање не доприноси јединству друштва када је јавна безбједност у питању.

Тим за односе с јавношћу 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:13