/ - фото: УП
05/04/2022 u 12:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УП: Успјешно спроведена обука водича службених паса

У бази Групе за обуку водича и дресуру службених паса Управе полиције од 21. марта до 1. априла, кроз подршку амбасаде Краљевине Шпаније, реализована је обука у сарадњи са инструкторима за обуку са службеним псима

У бази Групе за обуку водича и дресуру службених паса Управе полиције од 21. марта до 1. априла, кроз подршку амбасаде Краљевине Шпаније, реализована је обука у сарадњи са инструкторима за обуку са службеним псима - CUERPO NACIONAL DE POLICIA K9 из ове државе.

image
- фото: УП

- Обука је обухватила рад са службеним псима на локализовању скривених лица, практичне вјежбе за праћење људског трага и трагања за људима, спашавање из рушевина, потраге и потраге на отвореном, прилагођавање паса трагача и паса спасилаца. Ријечи је био и о факторима који утичу на потрагу, главним проблемима, специфичностима дресуре и врстама потрага. Поред основних метода у раду службених паса као што су сами одабир пса, одгој, повезаност са водичем, социјализација, услови боравка и смјештаја паса предузимане су активности на специјалистичкој обуци претраге терена и трагања за људима и предметима одбаченим од стране човјека- речено је из Управе полиције.

Такође, договорена су даља упутства у наставку тренаже службених паса, како у дневним тако и у ноћним условима у свим временским приликама на различитим теренима.

- Значајно је истаћи да је обука рађена и са псима за откривање наркотика и експлозива. Обуку су изводила два инструктора-предавача К9 јединице из Шпаније Фатима Цаналес Арце и Игор Царбалло. Обуку је успјешно завршило девет службеника Сектора граничне полиције и четири службеника Сектора полиције посебне намјене, уз 10 службених паса. По завршетку додјељене су дипломе и сертификати о успјешно реализованој обуци- наводе из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:11