/ - UPC
29/05/2023 u 10:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UPC: Nemjerljiv je značaj koji računovodstveno - revizorska profesija ima

Cijenim doprinos stručne zajednice u ovoj oblasti za pravilnu primjenu poreskih i računovodstvenih propisa, međunarodnih računovodstvenih standarda i međunarodnih standarda finansijskog izvještavanja, kazala je predstavnica UPC na Simpozijumu računovođa i revizora

Vršiteljka dužnosti pomoćnice direktora Uprave prihoda i carina u Sektoru za operativu u oblasti naplate, Jelena Đukić učestvovala je na Simpozijumu računovođa i revizora Crne Gore, koji je organizovao Institut sertikovanih računovođa Crne Gore.

- Nemjerljiv je značaj koji računovodstveno - revizorska profesija ima i zaslužuje zbog svoje pozicije u kreiranju standarda uspješnog i zakonitog poslovanja i pravilne primjene poreskih propisa. Time se ostvaruje direktni i indirektni uticaj na održivost državnog budžeta i efikasnost upravljanja cjelokupnim sistemom javnih finansija, naglasila je predstavnica UPC.

Dodaje da je saradnja Uprave prihoda i carina sa računovođama dio strateškog proaktivnog pristupa, ukazujući na otvorenu i konstruktivnu saradnju sa Institutom sertifikovanih računovođa Crne Gore.

- Cijenim doprinos stručne zajednice u ovoj oblasti za pravilnu primjenu poreskih i računovodstvenih propisa, međunarodnih računovodstvenih standarda i međunarodnih standarda finansijskog izvještavanja, kazala je Đukić.

Na simpozijumu je učešće uzela i načelnica Odsjeka za pružanje usluga poreskim obveznicima, Kontakt centar i edukaciju, koja je predstavljala Upravu prihoda i carina na panelu na temu "Efikasna državna uprava u vremenu ekononske nestabilnosti". Pored predstavnice UPC, na panelu koji je moderirao prof. dr Milan Dabović, senator DRI, učestovali su i predstavnici Ministarstva finansija i Upravnog odbora ISRCG.

Tokom jednoipočasovne diskusije otvorene su teme dosadašnjih dostignuća u modernizaciji Uprave kao neophodnog faktora za efikisno postupanje institucija, a poseban fokus bio je na Upravi prihoda i carina i na servisima koje ista pruža poreskim obveznicima pri izmirivanju poreskih obaveza. Imajući u vidu dugogodišnju kooperaciju Uprave sa ISRCG u sferi edukacije i razmjene iskustava u oblasti poreskih propisa i računovodstvenih standarda, te potpisani Memorandum o saradnji, učešće predstavnika UPC na Simpozijumu još jedna je potvrda dugogodišnje uspješne saradnje Uprave sa ISRCG, a sve u cilju izgradnje pozitivne poreske prakse.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 15:00