Pronađeni Insekticidi / - FOTO:UPC
17/04/2023 u 17:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UPC: Pronađeni neprijavljeni insekticidi u vrijednosti od 800 eura

Prilikom pregleda teretnog motornog vozila nikšićkih registarskih oznaka, kojim je po pojednostavljenoj proceduri- knjigovodstveni upis deklarisana roba merkantilni kukuruz za uvoznika iz Danilovgrada, u kabini vozila otkrivena je neprijavljena roba

Na graničnom prelazu Dubrakovo, službenici Uprave prihoda i carina prilikom kontole teretnog motornog vozila pronašli su 18 pakovanja pakovanja raznih insekticida, ukupne vrijednosti 800 eura.

- Na graničnom prelazu CI Dobrakovo, na ulazu u Crnu Goru, dana 14.4.2023. godine u 10 časova prilikom pregleda teretnog motornog vozila nikšićkih registarskih oznaka, kojim je po pojednostavljenoj proceduri- knjigovodstveni upis deklarisana roba merkantilni kukuruz za uvoznika iz Danilovgrada, u kabini vozila otkrivena je neprijavljena roba. Pronađeno je 18 pakovanja raznih insekticida, ukupne vrijednosti 800 - saopšteno je iz UPC-a.

Kako su naveli, s obzirom da pronađena roba spada u sredstva za zaštitu bilja, za čiji uvoz je potrebna dozvola – rješenje od nadležnog organa za fitosanitarne poslove, obaviješten je tužilac koji je protiv vozača pokrenuo krivični postupak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:47