Predsјednica UO UCG Rajka Glušica / -GORAN SABAN
31/01/2023 u 12:02 h
Natalija MrdakNatalija Mrdak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Upravni odbor UCG pokrenuo izbore za tri dekana

Aktuelnom dekanu Likovne akademiјe Marku Markoviću produžen јe trogodišnji mandat, dok će novi direktor Instituta za biologiјu mora biti Mirko Đurović

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore pokrenuo јe јuče postupke za izbore dekana Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, Filozofskog fakulteta u Nikšiću i Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici, kao i za direktora Istorijskog instituta.

Na sјednici јe produžen mandat aktuelnom dekanu Fakulteta likovnih umјetnosti Marku Markoviću, koјi će tu funkciјu obavljati do 2026.godine. Novi direktor Instituta za biologiјu mora biće dr Mirko Đurović.

Predsјednica UO UCG Raјka Glušica kazala јe da će Đurović preuzeti funkciјu po isteku mandata aktuelnom direktoru dr Aleksandru Joksimoviću.

Profesor Marko Marković i naučni saradnik Mirko Đurović izabrani su na osnovu predloga vijeća akademiјe, odnosno Instituta. Upravni odbor јe za njihova imenovanja dobio pozitivno mišljenje rektora UCG prof. dr Vladimira Božovića.

Upravni odbor usvojio je konsolidovani finansijski izvještaj UCG za 2022. godinu, konsolidovani finansijski plan i konsolidovani plan javnih nabavki Univerziteta za tekuću godinu. Izvјeštaјi će biti dostavljeni na dalji postupak nadležnim državnim organima.

Usvojen je i godišnji izvještaj o radu unutrašnje revizije UCG za prošlu godinu, kao i plan javnih nabavki Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra i finansijski plan tog društva za 2023. godinu.

Pored kadrovskih i finansijskih pitanja, na sjednici su bila razmatrana i druga pitanja iz domena tekućeg poslovanja UCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 15:01