Postavljen novi svetionik u Luci Budva / - UPSUL
16/06/2024 u 10:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

UPSUL: Postavljen novi svetionik u Luci Budva

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama zamijenila je lučko svjetlo u Luci Budva, koje je bilo dotrajalo, zbog čega se stvorila potreba za postavljanjem novog.

Zbog same pozicije svetionika, koji je godinama bio izložen lošim vremenskim uslovima i slanoj vodi, dpšlo je do njegovog propadanja i nemogućnosti daljeg saniranja i održavanja.

- Postavljanje novog lučkog svjetla značajno i sa stanovišta da uskoro kreće pomorska linija Budva-Dubrovnik, kao i špic ljetnje turističke sezone, kada se očekuje upovljavanje velikog broja brodova, zbog čega je bilo neophodno unaprijediti uslove za bezbjednu i sigurnu plovidbu. Zaposlenima u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, podršku i pomoć prilikom zamjene lučkog svjetla pružili su i predstavnici Luke Budva i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, navode iz UPSUL-a.

Kako dodaju, Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama nastaviće da unapređuje objekte sigurnosti plovidbe u svim lukama u cilju podizanja sigurnosti plovidbe.

UPSUL: Instalirana oprema za jedinstveni nacionalni pomorski prozor

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jul 2024 16:52