УРА, ЛОГО / - ГП УРА
23/08/2021 u 10:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Неопходно пооштравање казнене политике због напада на новинаре

Они су наjоштриjе осудили jучерашње догађаjе у коjима су посленици jавне риjечи вербално нападнути и онемогућен им jе рад

Напади на новинаре и ометање обављања новинара у извршавању радних задатака недопустива jе пракса коjа се годинама понавља у Црноj Гори и то се пооштравањем казнене политике за оваква дjела мора миjењати, казали су данас из Грађанског покрета УРА.

Они су наjоштриjе осудили jучерашње догађаjе у коjима су посленици jавне риjечи вербално нападнути и онемогућен им jе рад.

– Црна Гора већ годинама уназад има нерасвиjетљена убиства, нападе на новинаре, њихову имовину, застрашивање и приjетње новинарима од коjих готово ниjедан случаj ниjе до краjа риjешен и истражен. Црна Гора се већ годинама уназад налази на зачељу свих ранг листа коjе третираjу слободу медиjа. Пошто jе слобода медиjа лакмус папир за демократиjу у jедном друштву jасно jе гдjе се налазимо – поручили су из УРЕ.

Из тог разлога, кажу они, посланички клуб „Црно на биjело“ иницираће пооштравање казнене политике коjом се третираjу напади на новинаре.

– Позваћемо сва новинарска удружења и у међусобном разговору видjети коjи jе модел одговараjући да казнена политика коjа се односи на нападе на новинаре буде ригорозниjа. Чућемо и шта jе потребно додатно урадити како би држава обезбиjедила новинарима већу сигурност и независност у раду. Постоjеће стање jе недопустиво – оциjенили су они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 22:31