FOTO: GP URA / - FOTO: GP URA
02/12/2023 u 11:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA ponovo traži proširenje dnevnog reda Skupštine za zakone o PIO i Alimentacionom fondu

Spajićeva većina će na taj način imati drugu priliku da pokaže jesu li im preča djeca neodgovornih roditelja, samohrani roditelji i naše starije građanke i građani koji žele da ostvare pravo na penziju ili isključivo partijski interesi, navode iz GP URA

Nova vlast na prethodnoj sjednici Skupštine Crne Gore odbila je da se na dnevnom redu nađu izmjene Zakona o privremenom izdržavanju djece i na taj način odblokira Alimentacioni fond, kao i izmjene Zakona o PIO kako bi se ponovo uvela starosna granica za odlazak u penziju, saopšteno je iz GP URA.

- Na taj način Spajićeva većina vođena isključivo usko partijskim interesima, a ne interesima građana, pokazala je svoj odnos prema djeci neodgovornih roditelja i samohranim roditeljima, ali i onima koji žele da ostvare pravo na penziju, ocijenili su iz URA-e.

Poslanici Građanskog pokreta URA sada su ponovo, kako su i najavili, zatražili proširenje Dnevnog reda sa izmjenama Zakona o PIO i Alimentacionom fondu.

- Spajićeva većina će na taj način imati drugu priliku da pokaže jesu li im preča djeca neodgovornih roditelja, samohrani roditelji i naše starije građanke i građani koji žele da ostvare pravo na penziju ili isključivo partijski interesi. To je još jedna prilika i da vidimo jesu li Spajićevi poslanici u stvari taster poslanici koji samo služe kao dizači ruku za predloge koji dolaze od strane vlasti i izričito su protiv svakog predloga koji dolazi od opozicije i koliko god oni bili dobri, što neodoljivo podsjeća na vrijeme vlasti DPS-a i Mila Đukanovića, a sa tom praksom smo mislili da smo 30. avgusta 2020. godine i završili, saopšteno je iz GP URA.

Podsjetili su da je URA zmjenama Zakona o PIO predložila povoljnije uslove za odlazak u starosnu penziju sa 64 godine starosti i 15 godina radnog staža, prihvatajući inicijative sindikata, udruženja penzionera i dijela NVO sektora. Dok predloženim izmjenama Zakona o privremenom izdržavanju djece bi se odblokirao Alimentacioni fond i na taj način bi pomogli djeci koja su žrtva neodgovornih roditelja koji ne uplaćuju redovno alimentaciju, kao i samohranim roditeljima u Crnoj Gori.

- Pozivamo sve poslanike u Skupštini Crne Gore da ovoga puta podrže izmjene Zakona o PIO i Alimemtacionom fondu i da na taj način pokažu da su u službi djece i građana, navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 17:42