Članovi URA na Sinjajevini / - URA
18/07/2022 u 12:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA: Prostor Sinjajevine sačuvati, planina da ostane netaknuto blago prirode

URA podržava zahtjeve građanske inicijative "Sačuvajmo Sinjajevinu" i svih građana koji žele da ta planina ostane netaknuto blago prirode, navode iz Građanskog pokreta

Predstavnici i funkcioneri Građanskog pokreta URA predvođeni poslanikom te partije u Skupštini Crne Gore Milošem Konatarom posjetili su Sinjajevinu i poslali još jednom poruku da se prostor te planine ne smije koristiti za vojni poligon.

- URA podržava zahtjeve građanske inicijative "Sačuvajmo Sinjajevinu" i svih građana koji žele da ta planina ostane netaknuto blago prirode, kako prije, tako i danas i pozvali Vladu da povuče odluku o Sinjajevini kao vojnom poligonu iz 2019. godine . navodi se u saopštenju.

Kazali su da oko te planine gravitiraju građani nekoliko sjevernih opština, da je ona drugi najveći pašnjak u Evropi i da kao takva ne smije biti devastirana i upotrijebljena za drugačije svrhe od onih primarnih - razvoj stočarstva i turizma.

Dodaju da je uz protest građana i pomoć Evropskih Zelenih ta planina spašena od militarizacije i pozivaju Vladu da konačno sačuva ovaj netaknuti dragulj prirode.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:32