Уручење донације / - фото: Пријестоница
24/02/2022 u 13:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уручена помоћ од 100.000 еура за дјецу из социјално угрожених породица са Цетиња

Први човјек Пријестонице је казао да су дјеца наша будућност и да је свако улагање у њих је улагање у боље и срећније сјутра

Градоначелник Пријестонице Цетиње Александар Кашћелан уручио је данас помоћ за дјецу из 20 социјално угрожених породица, за које је донацију од 100.000 еура обезбиједио обезбиједио црногоски исељеник Блажо Средановић. 

 - Иако деценијама далеко од Црне Горе, Средановић ју је увијек носио и чувао у свом срцу. Борио се за њу и из далека, био уз државу и Црногорце кад су обнављали независност 2006. године. Да господин Средановић није заборавио на своје Црногорце говори и овај хумани гест -  казао је Кашћелан на догађају којем је присуствовао Срђан Човић сестрић  Средановића.  

Хуманост је, додао је он, врлина и једна од најврједнијих људских карактеристика. Чини се да је прилично занемарена у данашњем свијету - ужурбаном и у великој мјери подређеном профиту, које константно тестира наше вриједности и увјерења. 

 - Ипак, људи какав је Блажо Средановић говоре да међу нама и даље има добротвора, да смо и данас ту једни за друге када нам је најтеже и када нам је подршка најпотребнија - рекао је градоначелник и додао да се доброта дијели, али сами тим и умножава и шири. 

Први човјек Пријестонице је казао да су дјеца наша будућност и да је свако улагање у њих је улагање у боље и срећније сјутра.

- Наша је обавеза да посебну пажњу посвећујемо управо новим генерацијама и нараштајима. Свјесни тога локална самоуправа је у мандату за нама спровела низ активности у циљу унапређења услова за квалитетнији живот дјеце на Цетињу - додао је.

Он је казао и да је локална самоуправа креирала предуслове да у наредном периоду на Цетињу буде више инвеститора и више радних мјеста која ће омогућити бољи и квалитетнији живот грађана. 

Предсједница Комисије за расподјелу новчаних средстава за дјецу из 20 породица у стању социјалне потребе Мирјана Липовина казала је да су чланови тијела били представници Пријестонице, ЈУ Центра за социјални рад и Црвеног крста Пријестонице.

Појаснила је да је Комисија донијела Одлуку о расподјели новца у законом дефинисаној процедури. 

 - Достављена документација свих кандидата бодована је у складу са предметним Правилником и Јавним позивом. Разматрана је само валидна, комплетна и благовремено достављена документација, коју су, сходно критеријумима, поднијели учесници Јавног позива. Критеријуми на основу којих се вршила расподјела новчаних средстава су прописани чланом 7 Правилника, који је као и Јавни позив, Рјешење о формирању комисије, Приједлог и коначна Ранг листа, уредно објављен на званичној страници Пријестонице Цетиње - појаснила је Липовина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:53