Министарство одбране, конференција / - фото: Министарство одбране
08/06/2021 u 15:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Усаглашено формирање тима за саjбер менаџмент

Начелници генералштабова потврдили су опредиjељеност jачању, али и проналажењу нових механизама сарадње оружаних снага региона

На 14. конференциjи начелника генералштабова земаља Балкана (БЦХОД) у Сараjеву, у коjоj учествуjе Начелник Генералштаба Воjске Црне Горе бригадни генерал Милутин Ђуровић, усаглашено jе формирање тима за саjбер менаџмент у оквиру Радна подгрупе за асиметричне приjетње (АТСWГ), а договорено jе и да ће домаћин конференциjе од 2025. године уjедно бити и домаћин заjедничке вjежбе, саопштено jе из Министарства одбране.

Начелници генералштабова потврдили су опредиjељеност jачању, али и проналажењу нових механизама сарадње оружаних снага региона.

Како jе саопштено, учесници Конференциjе су истакли да ће даљи фокус бити развоj проjеката и активности од заjедничког интереса за регион Балкана, као и да ће наставити да промовишу стабилност, сарадњу, повjерење и просперитет.

Конференциjи коjа се реализуjе од 07. до 09. jуна у улози посматрача, осим начелника генералштабова земаља БЦХОД, учествуjу и начелници генералштабова Хрватске и Словениjе, а госте су чинили предсjедаваjући НАТО Воjног комитета, представници Здружене команда НАТО снага у Напуљу и Воjног комитета ЕУ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:58