/ Штрајк просвјетара у Будви - ФОТО: РТВ Будва
08/08/2022 u 14:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

USSCG: Nadležni da zaustave agoniju prosvjetnih radnika u Budvi

Iz Unije su rekli da žale zbog toga što je dio prosvjetnih radnika iz Budve bio prinuđen da pristupi štrajku glađu, kao krajnjem sredstvu skretanja pažnje nadležnih da se pozabave rješavanjem ovog problema

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) apelovala je na nadležne da hitno preduzmu mjere i aktivnosti kako bi se završila dugogodišnja agonija prosvjetnih radnika u Budvi.

Iz USSCG najavili su da će danas podržati prosvjetne radnike u Budvi koji štrajkuju zbog višegodišnjeg čekanja rješavanja stambenih pitanja i kašnjenja gradnje stambene zgrade.

Kako se navodi, USSCG daje punu podršku naporima budvanskih prosvjetnih radnika usmjerenih na ostvarivanje prava koja im bezuslovno pripadaju, a odnose se na rješavanje jednog od najznačajnijih egzistencijalnih pitanja kakvo je rješavanje stambenog statusa.

Iz Unije su rekli da žale zbog toga što je dio prosvjetnih radnika iz Budve bio prinuđen da pristupi štrajku glađu, kao krajnjem sredstvu skretanja pažnje nadležnih da se pozabave rješavanjem ovog problema.

- USSCG upućuje apel svim nadležnim organima i organizacijama da hitno preduzmu mjere i aktivnosti kako bi se stalo na kraj dugogodišnjoj agoniji kroz koju prolaze naše koleginice i kolege - kaže se u saopštenju.

U Uniji smatraju da je umjesto bavljenja usko partijskim i drugim, trivijalnim stvarima, krajnje vrijeme da donosioci odluka na državnom i lokalnom nivou pogledaju oko sebe i suoče se sa stvarnim životnim problemima sa kojima se suočavaju građani i radnici u Crnoj Gori.

Iz USSCG su kazali da problem sa kojim se godinama unazad suočavaju prosvjetari iz Budve, problem je većine građana u Crnoj Gori jer, kako su kazali, neadekvatna i pogrešna stambena politika, kakva je vođena decenijama ranije i koja i danas traje, ogroman broj građana vodi u "dužničko ropstvo".

Iz Unije su kazali da se to dešava usljed podizanja stambenih kredita ili od građana pravi socijalne slučajeve usljed nemogućnosti da plaćaju visoke i ničim regulisane zakupnine stambenog prostora pri čemu im ne ostaje gotovo ništa za normalan, kvalitetan i dostojanstven život.

- Zatvaranje očiju pred ovim problemom ne rješava problem već ga produbljuje i u ovom trenutku već dovodi u pitanje zdravlje i živote naših kolega i koleginica - kaže se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:25