Koordinaciono tijelo za popis oduzete robe u Slobodnoj zoni ”Luka Bar” / - FOTO: ĐORĐE CMILJANIć/VLADA CRNE GORE
01/04/2024 u 18:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Usvojen plan za popis i uništenje zaplijenjenih cigareta

Koordinaciono tijelo za popis oduzete robe u Slobodnoj zoni „Luka Bar“ usvojilo je plan djelovanja, koji će dovesti do uništenja zaplijenjenih cigareta.

- Na drugoj sjednici, kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić, odlučeno je da se Plan popisa oduzete robe, procjena troškova za popis i uništenje, te zahtjev za podršku u vezi postupanja sa otpadom nastalim nakon uništenja oduzetih duvanskih proizvoda, dostavi Delegaciji Evropske unije, koja je iskazala spremnost da obezbijedi sredstva za realizaciju aktivnosti popisa i uništenja oduzetih duvanskih proizvoda- navodi se u saopštenju.

Naglašeno je da je neophodno učiniti čitav proces maksimalno transparentnim, u čemu će pomoći i učešće predstavnika britanskog organa za upravljanje prihodim i carinom (HMRC). Istaknuta je i važnost dokumentovanja svakog koraka u procesu, kako bi se osiguralo da i javnost povrati povjerenje u institucije sistema.

- Koordinaciono tijelo je zadužilo Upravu carina da, u skladu sa odredbama Carinskog zakona, Uredbe o uslovima i načinu prodaje carinske robe i drugim postupcima sa carinskom robom,  Zakona o duvanu i Zakona o akcizama, posebnim aktom jasno utvrdi činjenice i okolnosti  koje potvrđuju da oduzete duvanske proizvode nije moguće prodati i da je iste potrebno uništiti- dodaje se u saopštenju.

Postupak bi, kako je zaključeno, mogao biti završen tokom juna.

Spajić: Do ljeta uništenje zaplijenjenih cigareta

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:39