Нелегала депонија изнад увале Валданос / - Фејсбук страница UL -STORY
06/04/2022 u 10:16 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ужасан призор изнад увале Валданос: Са нелегалне депоније пси развлаче остатке угинуле стоке

Од смрада и мува се проћи не може. Пси развлаче лешине на све стране, јер је неко изручио гомилу отпадака од животиња..Опет исто мjесто пут за Валданос !

На путу  преко брда Мавријан који са магистрале Улцињ-Бар повезује тај правац грађани Улциња открили су нову нелегалну депионију грађевинског отпада и отпада животињског поријекла изнад увале Валданос.

Фотографије са лица мјеста говоре више од ријечи, а мјештанка која је по свему судећи фотографисала тај ужасавајући призор Радмила Баук.

- Чапуновић коментарисала je објављенe  фотографијe, на фејсбук страници Ul-story: " Људи моjи jели ово могуће......има ли ико да ово сприjечи? Од смрада и мува се проћи не може. Пси развлаче лешине  на све стране, јер је неко изручио  гомилу отпадака од животиња. Опет исто мjесто пут за Валданос, написала је Баук-Чапуновић.

На основу фоторафија могло би се закључити да је отпад депонован недавно и то у близини Видиковца који се налази изнад Валданос  и пружа одличан поглед на маслињаке и увалу.

Оно што је занимљиво је да је видиковац изграђен средствима ТО Улцињ и да је једно вријеме био веома посјећен од мјештана и туриста.

У међувремену вандали су  га у потпуности девастирали а осим што до сада није отркивен ни један починилац, девастирани објекат који је имао клупе, саклену ограду и соларне пуњаче за мобилне телефоне, упркос најавама још није обновљен.

Подсјетимо, још у фебруару на тоj и локациjама у близини Комунално предузеће jе уклонило бројне депониjе.

То приликом предсjедник Општине Александар Дабовић саопштио jе да грађевински отпад на Валданосу лоша порука за туристе.  

- Немар поjединих привредника према животноj средини се нажалост ниjе значаjниjе промиjенио, па тако отпад одлажу гдjе год стигну: поред путева, на зеленим површинама, напуштеним обjектима и парцелама док као што можете видjети у задње вриjеме и поред пута према Валданосу и на Мавриjану. Приступили смо уклањању депониjе инертног кабастог материjала и на овом веома атрактивном мjесту за туристе. Позивам савиjесне грађане на сарадњу и помоћ у откривању лица коjа нелегално депонуjу отпад, и тиме урушаваjу углед нашег града и здравља, док ћемо ми наставити са поjачаним интензитетом контрола, казао jе тада Дабовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:31