Младен Милутиновић, главни и одговорни уредник ”Дана” / - Дан
27/05/2021 u 23:33 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Младен Милутиновић: Нова власт недвосмислено показала жељу да се расвијетли злочин

Чланови редакције као и сваке године пале свијеће и полажу цвијеће на мјесту гдје је 27. маја 2004. године убијен Душко Јовановић

Главни и одговорни уредник „Дана” Младен Милутиновић истакао је да је 17 година од злочиначког и кукавичког убиства Душка Јовановића од када се и обиљежава овај тужни датум.

– Прошла година због пандемије није нам пружила могућност да у ширем кругу пријатеља обиљежимо овај датум и заједно се сјетимо невино проливене крви нашег директора, уредника, друга и брата Душка Јовановића. Но прошла година промијенила је много чега у свијету, па тако и код нас. Народном вољом дошло је до промјене власти у Црној Гори. За претходну смо давно констатовали да није готово ништа темељито урадила да се до краја разријеши овај злочин нити да је имала политичке воље за тако нешто. Међутим њеном смјеном први пут су нам се обиљежавању овог догађаја прикључили највећи државни званичници почевши од премијера Кривокапића, предсједника Скупштине Алексе Бечића, министара и министарки Тамаре Срзентић, Сергеја Секуловића, Владимира Лепосавића, потпредсједника Владе Дритана Абазовића, одборника УРЕ у Скупштини Главног града Луке Ракчевића, вд директора Управе полиције Зорана Брђанина  и бројних других државних званичника – казао је Милутиновић.

Он је истакао и да мора напоменути да су државни званичници поред протоколарног дијела недвосмислено исказали жељу да се коначно овај злочин, који тешко оптерећује не само породицу, „Дан” већ и читаву Црну Гору расвијетли.

– Но једно су обећања, а резултате сви очекујемо. У најбољој намјери „Дан” је претходној власти одбројавао дане када ће се то десити, али је то принципијелно урадио и новој да их свакодневно подсјећамо на дата обећања и испуњење обавеза. Вјерујем да је то жеља свих нас и у том тону желим да вам се још једном најсрдачније захвалим на свим овим годинама које заједно са нама обиљежавате овај тешки и тужни дан. Желим вам свима породичну срећу иако Бог да да следеће године пвдје обиљежавамо неке друге и срећније поводе – поручио је Милутиновић.

image

Предсједник Скупштине одао почаст

- Дан

Предсједник Скупштине Алекса Бечић истакао је да је било као политичар, било као обичан грађанин увијек био на овом мјесту да упали свијећу и ода почаст великом Душку Јовановићу.

– Овдје сам да затражим правду коју чекамо 17 година, коју чекамо од оног јутра када сам као младић и средњошколац са сузама у очима примио вијест да је на бруталан начин убијен главни и одговорни уредник „Дана”. Правда је спора, али достижна, а Душкова дјела су вјечна и непролазна, јер су била оличење храбрости, доследности, принципијелности и упорности. Душко је својим радом и својим дјелима исписао најљепше странице вјечности. Нама је остала обавеза да трагамо за правдом и изборимо правду. Од тих дана када се догодио овај гнусан чин, све сам радио и давао дио себе да Црну Гору опорављамо и јачамо институције и да до правде дођемо – поручио је Бечић.

Предсједник Скупштине је истакао да се полако стварају претпоставке да добијемо независне институције које ће нам дати одговор и које ће доћи до правде. 

– Знам да није лако јер је прошло 17 година, знам да су за такве злочине кључни они сати и дани који су непосредно након злочина, али сам сигуран да се ниједна истина не може сакрити. Пут до истине је некада спор, али сам сигуран да ће доћи.То је наша обавеза и према Душку и према свему ономе што остаје у наслеђу, и ономе што је истинска будућност Црне Горе. Од државе нико не може бити јачи, ако држава не жели супротно. У претходним временима је држава очигледно жељела супротно, јер су дјелови државе били повезани са дјеловима организованог криминала и корупције. Сада се вријеме промијенило, државу предводе људи који су слободни, независни и који ће заједно са свим грађанима Црне Горе изградити јаке, професионалне и слободне институције које ће нам и у овом случају помоћи да дођемо до правде и истине, јер заиста у тој борби и на том путу никада нећемо стати – поручио је Бечић.

image

Редакција "Дана" одала почаст

- Дан

Свијећу је упалио министар правде Владимир Лепосавић и државни секретар у овом министарству Иван Вукићевић.

На помену је такође била и делегација Уједињене Црне Горе коју је предводио предсједник партије Горан Даниловић.

На помену је био и бивши посланик и в.д. директора Управе прихода Aлександар Дамјановић.

image

Седамнаест година од убиства

- Дан

Редакција Дана вечерас обиљежава 17 година од убиства њеног оснивача и главног и одговорног уредника Душка Јовановића.

Чланови редакције као и сваке године пале свијеће и полажу цвијеће на мјесту гдје је 27. маја 2004. године убијен Душко Јовановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:25