/ SA SJEDNICE ODBORA
13/01/2023 u 14:36 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Za sudije Ustavnog suda 27 kandidata

Na dnevnom redu sjednice je i formiranje Komisije koja će utvrditi da li su prijave kandidata podnijete u skladu sa javnim pozivom

Ustavni odbor utvrdio je listu prijavljenih kandidata za izbor četvoro sudija Ustavnog suda na osnovu javnog poziva od 25. decembra prošle godine. Predsjednica Ustavnog suda Simonida Kordić kazala je da imaju 13 novih kandidata za sudije Ustavnog suda.

- Veoma je važno da ovog puta izaberemo sudije Ustavnog suda jer su oni važni za funkcionisanje države. Vjerujem da će ovog puta biti dovoljno političke zrelosti i svijesti da se izabere četvoro nedostajučih sudija Ustavnog suda - kazala je ona na pres konferenciji nakon Ustavnog odbora na kojem je utvrđena lista 27 prijavljenih kandidata.

Ukupno se prijavilo 27 kandidata.

- Kucnuo je čas da djalog o vlasti i opozicije izaberemo sudije Ustavnog suda. Gotovo svca odgvornost leži na nas 13 članov i članoicva Odbora. Ako neki od predloženih kandidata ne dobiju podršku bar desetoro od nas 13 znamo da će i taj javni poziv propasti, bez obziora što ćemo to uputiti na plenumu- kazao je poslanik LP-a Andrija Popović.

Kazao je da su se prijavili veoma respektabilani kandidati po stručnosti.

"Ali znamo da to kasnije ništa ne znači, ako se mi ne usaglasimo i ako potrebni dijalog se ne otvori danas", rekao je Popović.

On je poručio da kandidati moraju da poštuju i voli našu državu Crnu Goru, časni, nesvrstani i da nisu članovi bilo koje političke partije.

Vesna Pavićević iz DPS-a je apelovala da se vodi računa da se u što kraćem roku izaberu sudije.

- Moramo biti odgovorni kako bi imali funkcionalni Ustavni sud- kazala je Pavićević, prenosi rtcg portal.

Na dnevnom redu sjednice je i formiranje Komisije koja će utvrditi da li su prijave kandidata podnijete u skladu sa javnim pozivom.

PRIJAVLJENI KANDIDATI:

Alija Beganović, Sulejman Guči, Maja Šćepanović, Zdenka Perović, Edmond Ujkaj, Jovan Kojičić, Dragana Đuranović, Sanja Maslenjak, Azra Cama, Marijana Aković, Nikola Golubović, Medina Mušović, Narcisa - Maja Bošković, Amer Šukurica, Momirka Tešić, Danica Kovačević, Faruk Resulbegović, Jelena Ružičić, Savo Rašović, Fadil R. Kadrović, Ivan Radojičić, Snežana Armenko, Jadranka Novaković. Darko Mugoša, Azra Jasavić, Snežana Jonica i Blagota Mitrić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:37