foto: Skrinšot / - FOTO: SKRINšOT
08/10/2022 u 11:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Zelenski se obratio Cetinjanima: Rusija neće pokoriti ni Ukrajinu, ni Crnu Goru

Obraćanje predsjednika Ukrajine organizovano je u sklopu foruma „2BS“

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski poručio je Cetinjanima da Rusija neće pokoriti ni Ukrajinu, ni Crnu Goru, niti bilo koju državu u svijetu. On se obratio građanima koji su davali podršku Ukrajini tokom prvih sto dana, a njegov govor prenošen je uživo na Gradskom trgu na Cetinju.

image

foto: Skrinšot

- FOTO: SKRINšOT

Zelenski im se zahvalio na podršci koju pružaju Ukrajini.

- Rusija se plaši našeg jedinstva, zato se trudi da ga razbije. Ali mi ga samo jačamo, zato nas ne može osvojiti. Ni Ukrajnu, ni Crnu Goru , niti bilo koju državu slobodnog svijeta. Tamo gdje se postigne pravo jedinstvo će biti mira. Tako će mir stići i kod nas, uvjerava Zelenski.

Kako je istakao, rat Rusije protiv Ukrajine samo je nagovještaj onoga što može čekati bilo koju državu na našem kontinentu ili u drugim dijelovima svijeta do kojih može doći ovaj agresor.

Zelenski je napomenuo da su sankcije Rusiji obavezne.

- Zahvalan sam svima koji podržavaju ovakvu politiku! I zahvalan sam svima koji zajedno sa nama rade na tome da svaki ruski ubica i krvnik dobije zakonsku kaznu, dodao je.

On je kazao i da lideri Rusije imaju opsesivnu želju da razbiju načelo demokratske promjene vlasti. I pokušavaju da izvedu državne udare ili korumpiraju politički proces kada biraju marionetu koja će zastupati njihove interese.

- Rat Rusije protiv Ukrajine samo je nagovještaj onoga što može čekati bilo koju državu na našem kontinentu ili u drugim dijelovima svijeta do kojih može doći ovaj agresor, ocijenio je on.

Obraćanje predsjednika Ukrajine organizovano je u sklopu foruma „2BS“, koji organizuje Atlantski savez Crne Gore, a koji se održava u Budvi od 6. do 8. oktobra 2022.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 06:08