Službenik UP Valentin Danaj / - FOTO: UP
08/03/2024 u 10:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Valentin Danaj instruktor na dvonedeljnom UN kursu za policijske službenike

Službenik Uprave policije Valentin Danaj, kao instruktor, a u sklopu međunarodne saradnje, učestvuje na dvonedeljnom UN kursu za policijske službenike u Centru za operacije podrške miru u Sarajevu, zajedno sa instruktorima iz Bosne i Hercegovine, Švedske i Slovenije.

UN kurs za policijske službenike realizuje se u periodu od 4. do 15. marta, a učešće su uzele 24 policijske službenice i službenika iz različitih država i policijskih agencija, od čega je 19 polaznika/ca iz Bosne i Hercegovine i pet internacionalnih (Litvanija, Kiribati, Pakistan, Poljska i Srbija).

Dva pripadnika policije idu u Mirovnu misiju Ujedinjenih nacija na Kipru

image

Službenik UP Valentin Danaj

- FOTO: UP

- Cilj kursa je da osposobi policajce u kompetentne službenike u mirovnim misijama koji mogu da ispunjavaju policijske zadatke iz mandata mirovnih operacija UN-a u skladu sa principima i smjernicama Kancelarija za mirovne operacije i podršku u njihovim međunarodnim pravnim standardima. Kurs će pružiti znanja u obavljanju njihovih policijskih zadataka na efikasan, profesionalan i integrisan način, a u cilju pokazivanja osnovnih vrijednosti i kompetencija UN-a - navode iz Uprave policije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:02