Požar u Baru / -FOTO: DEJAN SENIć
11/08/2022 u 06:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO i VIDEO) Vatrogasci se neumorno borili sa požarima u Baru i Kotoru, povrijeđene dvije osobe

Saobraćaj na potezu od Šušanja ka Sutomoru ponovo je uspostavljen oko tri sata jutros

Požari u Šušnju i kod Crvene plaže u Baru i na potezu od Perasta prema Dražinom Vrtu i požar iznad Morinja su pod kontrolom i vatra se smirila. 

Kako je kazao zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja Aco Vulević za TVCGu požaru koji se razbuktao juče poslije podne lakše su povrijeđene dvije osobe koje su pomagale u gašenju- jedan vatrogasac i mještanin. 

Saobraćaj na potezu od Šušanja ka Sutomoru, koji je u nekoliko navrata bio obustavljan zbog velikog požara u Zelenom pojasu, ponovo je uspostavljen oko tri sata jutros. 

Helikopteri Vojske Crne Gore koji će gasiti požar kod Crvene plaže su stigli, a naselja Vitići i Peranovići u Gornjem Šušnju su bez struje. 

image

Požar u Baru 

-FOTO: DEJAN SENIć

Željeznički saobraćaj u prekidu 

Željeznički saobrać na pruzi Bar – Beograd je u prekidu od srijede veče nakon što je u predgrađu Bara prema Sutomoru izbio požar velikih razmjera. Brzi voz Bar –Beograd koji je trebao iz početne stanice krenuti po redu vožnje u 19:00 časova nije povezao putnike prema sjeveru Crne Gore i Srbiji.

Primorskom portalu iz Željezničke stanice Bar je potvrđeno da jutros autobusima prevoze putnike koji su namjeravali putovati loklanim vozovima za Podgoricu i Bijelo Polje.

Vatrogasci su se neumorno do kasno u noć borili sa vatrenom stihijom. 

image
-FOTO: BAR INFO

Vulević je za Radio Bar poručio da napuštanja terena nema dok se ne ‘zaokruži’ cijela priča.

image
-FOTO: BAR INFO

- Požar je pod ozbiljnom kontrolom. Nadgledamo, svo ljudstvo je na terenu, nema opuštanja ni za tren. Jedan krak stihije koji se proširio na visoku zonu moći ćemo da ugasimo isključivo uz pomoć helikoptera koje očekujemo u ranim jutarnjim satima. Do tada će sva raspoloživa mehanizacija biti uključena, a ljudstvo budno pratiti i djelovati- sa optimizmom je poručio Vulević.

Objasnio je da je sjeverozapadni krak požara (iznad plaže i ugostiteljskog objekta „Zapa“) u ovom momentu uspješno kontrolišu, a isto važi i za dio iznad i ispod pruge.

Značajan dio ljudstva je raspoređen i u reonu Zelenog pojasa, gdje vatrogasci štite kuće kojima se vatra opasno približila.

Oglasili su se i iz Opštine Bar.

- Molimo građane da poštuju obustavu saobraćaja na potezu od Šušanja prema Sutomoru i omoguće službama nesmetan prolaz u cilju efikasne borbe sa požarom. Hvala svima koji daju doprinos borbi i nadljudskim naporima vatrogasne i drugih službi- kazali su iz Opštine Bar. 

Predsjednik Opštine Dušan Raičević saopštio je da očekuju pomoć helikopterske jedinice Vojske Crne Gore.

- Za sad smo uspjeli najvažnije – da sačuvamo objekte stanovanja i živote Barana i turista, a borba za prirodu nam tek slijedi- kazao je on. 

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić saopštio je da su vatrogasci dežurali na svim lokacijama u zalivu i obezbijedili objekte na trasi.

- Neumorni i neustrašivi- napisao je Jokić na Fejsbuku. 

image
-POžAR U KOTORU (FOTO: FB)

Zbog ogromnog požara koji je sinoć izbio u Barz saobraćaj magistralom između Bara i Sutomora je bio obustavljen. Vatra se sinoć širila nevjerovatnom brzinom, a u gašenju su pomagali i mještani. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:57