/ -Фото: ФОРС Монтенегро
06/06/2022 u 10:02 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ватрогасци на обуци: Учили о методама спашавања у случају пожара

Вјежби је претходила четвородневна обука спасилаца из ове двије земље која је укључивала теоретски и практични дио

Тридесет и пет ватрогасаца - спасилаца Црне Горе и Албаније прошло је петодневну обуку у Подгорици у управљању заштитом и спашавањем у случају пожара обре праксе у управљању заштитоањем у случају пожара.

image
-Фото: ФОРС Монтенегро

Вјежби је претходила четвородневна обука спасилаца из ове двије земље која је укључивала теоретски и практични дио, а током које су учили о савременим методама заштите и спасавања у случају пожара.

image
-Фото: ФОРС Монтенегро

Тренери су били ватрогасни официри и инструктори Ватрогасне заједнице Приморско горанске жупаније са вишедеценијским искуством у овој области у Хрватској - Никола Трамонтана, Дарио Гауш, Синиша Kаузларић и Игор Хреља.

Главне активности укључују набавку опреме за заштиту од поплава и пожара, набавку опреме за прогнозирање хидрометеоролошких прилика и систем раног упозорења, прекограничне обуке, теренске вјежбе и радионице за запослене у службама и институцијама које се баве заштитом и спашавањем, конференцију о јачању система заштите и спашавања, обуке везане за прогнозирање и систем раног упозорења, кампању информисања становништва о ризицима од поплава, пожара и смањењу ризика од непогода, радионице за ученике основних и средњих школа, вјежбе евакуације и друго.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:52