vrhovni sud / - DAN
06/09/2021 u 17:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Весна Вучковић в.д. предсједника Врховног суда

На сједници је констатован престанак функције Бранки Бошковић, судији Вишег суда у Подгорици и Марини Ђуровић судији Привредног суда Црне Горе

Суткиња Весна Вучковић постављена је за вршиоца дужности предсједника Врховног суда Црне Горе. То је саопштено из Судског савјета, након сједнице.

Саопштење: 

На XVIII сједници Судског савјета, одржаној 27.августа и 06.септембра 2021. године, Савјет је разматрао ситуацију у функционисању Врховног суда Црне Горе и донио одлуку о постављењу Весне Вучковић, суткиње овог суда за вршиоца дужности предсједника до избора новог предсједника Врховног суда. Прије доношења одлуке, током разматрања ове тачке дневног реда, сједници су присуствовале и судије Врховног суда Црне Горе, Мираш Радовић, Хаснија Симоновић, Радојка Николић, Весна Вучковић, Весна Јочић и Наташа Божовић, са којима је Судски савјет размијенио мишљења о питању функционисања и организације Врховног суда Црне Горе.

На сједници је констатован престанак функције Бранки Бошковић, судији Вишег суда у Подгорици и Марини Ђуровић судији Привредног суда Црне Горе.

Разматрајући захтјеве за утврђивање накнаде зараде ранијих судија Милице Поповић, Бисерке Буквић, Захита Цамића, Бранке Бошковић, Марине Ђуровић и Аише Међедовић, Савјет је у складу са чланом 36 став 2 Закона о зарадама запослених у јавном сектору, утврдио право на накнаду у висини зараде остварене у задњем мјесецу у ком су вршили функцију.

Разматрајући захтјеве за утврђивање накнаде за неискоришћени годишњи одмор ранијих судија: Весне Павишић, Весне Шћепановић, Душанке Радовић, Радула Којовића, Бисерке Буквић и Захита Цамића, Савјет је утврдио право на накнаду сразмјерно времену проведеном на раду до констатовања престанка функције.

На данашњој сједници донијета је одлука о расписивању јавног огласа за попуну једног упражњеног мјеста у Врховном суду Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 01:31