/ Фото: Скупштина ЦГ
07/01/2022 u 07:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Бечић на поноћној литургији: Молим се за напредак Црне Горе

Божић нас учи да бринемо једни о другима и у заједништву дјелујемо, поручио је он

Предсједник Скупштине Црне Горе и лидер Демократа Алекса Бечић присуствовао је синоћ поноћној Божићној литургији у Цркви Светог Георгија и Светих 42 новомученика момишићка у подгоричком насељу Момишићи, коју је служио отац Никола Пејовић.

Бечић је истакао да нас прослављање Бадњег дана и Божића подсјећа на трајне вриједности нашег друштва и државе – мир, љубав, мултивјерски и мултинационални склад, солидарност и комшијску слогу.

image
Фото: Скупштина ЦГ

- То је све оно што ваља чувати и унапређивати, чега се сваког дана ваља подсјећати. Благи дани нам помажу да пребродимо све недаће око нас и на најљепши начин прославимо сваку радост. Ово је празник када све остало заборављамо, а кад нам се враћа животна снага и вјера да све препреке можемо савладати када рачунамо једни на друге. Божић нас учи да бринемо једни о другима и у заједништву дјелујемо, и да то наставимо током цијеле године. Симболика новог рађања која краси Божић у нама би требало да пробуди нове наде и нове полете, с којима ћемо ући у савладавање нових изазова, како на личном, тако и на породичном плану - навео је Бечић.

Отац Пејовић је казао да му је велика част и задовољство што је литургији присуствовао Бечић и што се „заједно са осталим присутним вјерницима помолио за мир, благостање и напредак нашег народа“.

Он је пожелио да ова година буде година када ће се пандемија изазвана вирусом Kорона коначно побиједити, те да ћемо у здрављу, миру, љубави и срећи градити бољу будућност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:06