/ - ИЈЗ Прес
10/03/2022 u 08:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ублажене мјере: Укидају се ковид потврде

Посјете болницама су и даље забрањене, осим посјета за животно угрожене ковид пацијенте једном седмично

Укида се обавеза посједовања ковид потврда за улазак у Црну Гору, као и за боравак у установама културе, у угоститељским објектима, кладионицама, фитнес центрима, играоницама, саопштио је директор Института Игор Галић на прес конференцији на којој су представљене нове мјере.

Повећава се број посјетилаца на отвореном са 50 на сто, дозвољава се организовање  сахрана до 100 лица, као и присуство у луна парковима на сто лица.

 - Дозвољава се организација забавних, спортских и рекреативних активности за дјецу и одрасле на отвореним јавним мјестима - луна парк, рингишпил, групни тренинзи, клизалишта, уз присуство највише до 100 особа - додао је Галић.

Како је нагласио посјете болницама су и даље забрањене, осим посјета за животно угрожене ковид пацијенте једном седмично.

Галић је истакао да још није одобрена четврта доза вакцине у смислу да се обавезно предлаже.

- Свакако да, на основу искустава са прве двије дозе, особама старије животне доби, хроничним болесницима, би се савјетовало да приме и четврту бустер дозу прије септембра - нагласио је он.

Директор Клиничког центра Љиљана Радуловић казала је да је на болничком лијечењу 51 ковид пацијент, те да је троје на механичкој вентилацији.

 - Услијед ЦОВИД инфекције у Клиничком центру Црне Горе збрињавамо 16 пацијената. На механичкој вентилацији у нашој болници су три пацијента. У осталим болницама у Црној Гори нема ниједног пацијента који захтијева такву врсту потпоре. У цијелој Црној Гори, на лијечењу је укупно 51 ковид пацијент - навела је она.

И она је подсјетила да, без обзира на генерално укидање ковид потврда, и даље су забрањене посјете свим пацијентима који су на болничком лијечењу.

 - Изузетак су посјете животно угроженим ковид пацијентима и то једном седмично уз негативан ПЦР тест који није старији од 72 сата - напоменула је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:06