Перформанс еколошких активиста / -Портал Дан
28/12/2021 u 10:57 h
Milica Vujisić, Blaženka GolubovićMilica Vujisić, Blaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Еколошки активисти траже мораторијум на лов

Данас смо овдjе да скрнемо пажњу на алармантно стање ловства и искажемо незадовољство на жмурење министарства на горуће проблеме, казала је Станишић из Центра за заштиту и проучавање птица

Центар за заштиту и проучавање птица, заједно са 12 еколошких невладиних организација, потписницима петиције "Куцнуо је задњи час, дај природи свој глас", данас су организовали протест испред Министарства пољопривреде.

Циљ перформанса је да се укаже на алармантно стање у области ловства, као и да се искаже незадовољство према Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде које се не бави проблематиком криволова у Црној Гори.

Еколошки активисти су покренули и потписивање петиције, и до сада је сакупљено 7033 потписа.

- Ове године криволов jе узео маха. Реакциjе надлежног Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде су се свеле на неиспуњена обећања да ће се проблем риjешити.

Данас смо овдjе да скрнемо пажњу на алармантно стање ловства и гласно искажемо незадовољство на жмурење министарства на горуће проблеме - казала је Марија Станишић из Центра за заштиту и проучавање птица.

Станишић истиче да захтиjевају увођење мораториjум на лов све док министарство не риjеши нагомилане проблеме у области ловства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 12:57