Bakljada u pomen drugara / Portal Dan
17/01/2024 u 20:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO, FOTO) Školski drugovi bakljadom obilježili godinu od smrti dječaka kojeg je talas povukao u more

Učenici OŠ "Milorad Musa Burzan" okupili su se i porukom "Nenade, živiš" podsjetili da svog druga iz klupe nikad neće zaboraviti

Školski drugovi tragično preminulog dječaka Nenada Vukajlovića, kojeg je prošle godine na današnji dan povukao talas u nemirno more na šetalištu Pet Danica u Herceg Novom, večeras su ispred Osnovne škole "Milorad Musa Burzan" u Podgorici organizovali bakljadu u njegovu čast.

Trinaestogodišnji Novljanin nestao je 17. januara oko 22 časa sa šetališta Pet Danica u Herceg Novom, kod hotela "Plaža", kada ga je talas odvukao u more. 

Njega je morski talas povukao u momentu kada je pokušao da se fotografiše.

(VIDEO) Drugari dječaka kojeg je talas povukao u more obilježili 40 dana od njegove smrti

Podsjetićemo, potraga za nastradalim Nenadom trajala je osam dana, a u njoj su učestvovali pripadnici svih spasilačkih službi, ponekad i po stotinu.

Potraga je, u skladu s vremenskim prilikama koje im nisu išle naruku, organizovana na kopnu, moru i pod morem, kao i osmatranjem iz vazduha.

Tijelo je pronađeno 25. januara u hrvatskim teritorijalnim vodama, u stijenama rta Oštro. Ronioci Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele izvukli su tijelo dječaka.

U Herceg Novom je nakon pronalaženja tijela trinaestogodišnjeg Nenada Vukajlovića proglašen Dan žalosti, a cijela Crna Gora je žalila za njim.

Podsjećamo, đaci OŠ " Milorad Musa Burzan" su bakljadom obilježili i 40 dana od tragične pogibije Nenada Vukajlovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:29