Карневал, ТО Будва / - фото: ТО Будва
01/05/2022 u 23:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО/ФОТО) ТО Будва: Одбацујемо инсинуације да су наступом карневалске групе омаловажене Украјина или било које жртве

Ову карневалски групу чине Украjинци и Руси коjи, не само што живе у Будви, већ се међусобно друже и сматраjу да њихове двиjе државе треба што приjе да постигну мир како би се рат завршио - истакли су из ТО Будва

Туристичка организациjа Општине Будва одбацила је све покушаjе инсинуациjе као и покушаjе инпутирања да jе наступом jедне од карневалских група на манифестациjи “Нек живи љубав” дошло до омаловажавња Украjине или било коjе жртве

- Запањени смо са коjом дозом неразумиjевања се коментарише наступ jедне од карневалских група коjи jе по своjоj идеjи, садржаjу и порукама био добронамjеран. Приjе свега ТОБ не врши цензуру наступа већ пружа могућност умjетничке слободе и креативности у наступима. Сама чињеница да jе група била састављена од држављана Украjине и Русиjе коjи живе у Будви и коjи су се самоинициjативно окупили, осмислили наступ коjим се шаље порука мира, љубави и наде да ове двиjе земље могу и требаjу да нађу рjешење за ратни сукоб, демаскира нетачне наводе по овом питању. Читаjући саопштења амбасаде Украjине и локалног ДПС-а стиче се утисак да jе ТОБ организовала воjну параду и да jе умjесто костима ова група користила тенкове и боjеве главе, док jе стварност да jе ова група наступила у свечаним костимима коjи су били украшени заставама Украjине и Русиjе, под маскама коjе су назвали “Сунце”. Иначе ову карневалски групу чине Украjинци и Руси коjи, не само што живе у Будви, већ се међусобно друже и сматраjу да њихове двиjе државе треба што приjе да постигну мир како би се рат завршио - истакли су из ТО Будва.

Према њиховим ријечима, локалном огранаку ДПС смета што свjедоче почетку jош jедне фантастичне љетње туристичке сезоне, па своjим jефтиним политичким памфлетима покушава да скрене пажњу и минимизуjе њихов резултат.

- Наравно да jе предстоjећи позитиван резултат плод рада Туристичке организациjи Општине Будва коjа чини све заjедно са Општином Будва да анимира броjне госте да бораве у нашоj престоници туризма. Сваки покушаj минимизациjе нашег рада демантуjе чињеница да данас у нашем граду борави преко 25 000 туриста и да jе пред нама успjешна сезона коjа гарантуjе успjех туристичкоj привреди - казали су из Туристичке организације Будва.

Како наводе, ово виде као покушаj да се Будви нанесе штета и одврате туристи из Русиjе и Украjине али и из других земаља да нас посjете овог љета и да им боравак буде приjатан.

-Овом приликом изнад свега желимо да увjеримо све да су добродошли у Будву, да чинимо све да се у нашем граду осjећаjу угодно без обзира из коjе државе долазили. Будва jе престижно туристичко мjесто коjе неко фашисоидним ставовима покушава да претвори у полигон за политичка препуцавање глобалних размjера. ТОБ апелуjе на све да се уздрже од злурадих коментара и да нам дозволе да радимо оно што наjбоље умиjемо, да доведемо туристе у нашу земљу и учинимо све да се овдjе осjећаjу приjатно, jер jе туризам наjважниjа привредна грана у Црноj Гори - закључују из ТО Будва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 14:06