Goran Komar / - SCREENSHOT FACEBOOK
21/12/2022 u 11:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Komar: Ministar Šćekić bezočno laže, ovo je partijsko smjenjivanje

Kao direktor Doma zdravlja radio sam ono što nijedan direktor u istoriji ove ustanove nije radio. Ja sam svoju dužnost primio u vrijeme epidemije kovida-19, i to delta soja kada se puno umiralo, i radio sve vrijeme, istakao je dr Komar

Ako je suditi da je tačna izjava ministra Dragoslava Šćekića, onda mogu reći da ministar Šćekić "bezočno laže", kazao je Goran Komar, smijenjeni direktor Doma zdravlja Herceg Novi.

- On je, naime, izjavio da je razlog za moju smjenu često odsustvovanje s posla. To je gola laž. Kao direktor Doma zdravlja Herceg Novi ja sam radio ono što nijedan direktor u istoriji ove ustanove nije radio. Ja sam svoju dužnost primio u vrijeme epidemije bolesti kovid-19, i to delta soja kada se puno umiralo. Otvarao sam dopunske kovid ambulante, i u njima lično radio preglede građana sa timom  medicinskih sestara, svojih najbližih saradnika, radio u kovid ambulanti kraj zgrade Doma zdravlja, pregledavao pacijente i tu dao najveći broj izjava s toga mjesta o kovid epidemiji - kazao je Komar u video obraćanju.

Ističe, da je istovremeno radio u ordinaciji sa svojim pacijentima i sa tuđim pacijentima, nerijetko pokrivajući dva ili tri radna mjesta kako bi rasteretio kolektiv u toku kovid epidemije.

- To što je izjavio je laž, ovo je partijsko smjenjivanje, ovdje je na sceni crnogorska partitokratija, tradicionalna partitokratija koja razara i doprinisi razaranju primarne linije - kazao je dr Komar.

Ministarstvo zdravlja: Komar smijenen zbog brojnih nepravilnosti u radu

Ministar zdravlja, na osnovu člana 76 Zakona o zdravstvenoj zaštiti, donio je odluku da se razrješava Goran Komar, doktor medicine – specijalista opšte medicine, sa funkcije direktora zdravstvene ustanove Dom zdravlja Herceg Novi. Prethodno je Ministarstvo zdravlja obrazovalo Komisiju za kontrolu rada zdravstvenih ustanova čiji je osnivač država, sa zadatkom da sprovede kontrolu rada i funkcionisanja navedenih zdravstvenih ustanova, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:22