Prvi let Tivat-Prag ispunio očekivanja / - фото: МИНА
19/06/2022 u 10:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Линија Тиват–Праг допринијеће повећању броја туриста из Чешке

За први лет из Прага за Тиват се тражила карта више и вјерујемо да ће велико интересовање да се настави до средине октобра до када планирамо да обављамо два лета седмично, рекла је Франтов Николић

Летови од Тивта до Прага, које од данас реализује национална авио-компанија Ер Монтенегро, требало би да допринесу повећању броја туриста са тог тржишта, за које је црногорска компанија препознала велики потенцијал.

Ер Монтенегро данас је реализовао први лет од Тивта до Прага, а врпцу су, по слијетању на аеродром, пресјекли вршилац дужности директорице националне авио-компаније Драгана Франтов Николић и менаџер за развој мреже на аеродрому у Прагу Мартин Татек.

Тиват и Праг биће повезани летовима који ће бити организовани два пута седмично, суботом и уторком, до средине октобра.

Франтов Николић је казала да је данас још један важан датум за националног авио-превозника.

“За први лет из Прага за Тиват се тражила карта више и вјерујемо да ће велико интересовање да се настави до средине октобра до када планирамо да обављамо два лета седмично”, рекла је Франтов Николић.

Како је казала, пријатељи из Чешке подједнако воле море, планине и активни одмор.

“Због тога вјерујемо да је Црна Гора са свим природним љепотама које нуди права дестинација. Уз остале градове, а имамо преко десет ове сезоне, вјерујемо да смо на добром путу да Црну Гору повежемо са регионом, Европом, другим тржиштима и тако дамо допринос привреди и туристичкој сезони”, рекла је Франтов Николић.

Члан одбора директора Аеродрома Црне Горе (АЦГ) Елдин Добарџић казао је да први пут Ер Монтенегро успоставља директне линије на тој релацији и да им је веома драго када су успостављене неке нове директне линије, што им иде у прилог.

“Зато што је Ер Монтенегро наш други најзначајнији партнер у оквиру првих пет мјесеци ове године они су учествовали са нешто мање од 20 одсто по броју опслужених авиона и броју путника” који су дошли преко њихове компаније”, рекао је Добарџић.

Како је рекао, АЦГ радује и да се по први пут успоставља директна линија са тржиштем које броји преко десет милиона становника.

“Радује нас што је и овај први лет био скоро 100 одсто попуњен. Што, ако гледамо по неким перспективама, очекујемо да и наредни летови буду попуњени отприлике на том ниову”, рекао је Добарџић.

Добарџић је истакао да је Ер Монтенегро данас први пут успоставио директну линију између Подгорице и Истанбула, што је такође атрактивна туристичка дестинација и, како је рекао, са тог тржишта очекују значај прилив туриста.

“Врло оптимистично смо ушли у нову туристичку сезону и очекујемо да ћемо у наредном период имати још нових директних авио-линија. За неких десетак дана очекујемо отварање линије из Скандинавских земаља, из Хелсинкија, Осла и Стокхолма, што ће повећати турситички промет у Црној Гори, а и број авиона ће бити значајно већи”, навео је Добарџић.

Он је најавио да ће Ер Монтенегро од 20. јуна успоставити директну линију са Копенхагеном, што је, према његовим ријечима, значајно јер поред интересовања туриста из Данске, Црна Гора тамо има бројну дијаспору која ће на тај начин имати олакшан пут.

Аеродром у Тивту припремио је, на повратку авиона са првог лета, дочек са воденим топовима, а Туристичка организација Тивта црногорске специјалитете.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:33