Драгиња Вуксановић Станковић
28/07/2021 u 12:26 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Вуксановић Станковић: Да се заустави скандал у Институту за љекове, Мира Контић је правник а не фармацеут

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић није се данас појавила на консултативно саслушање челника здравствених институција

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић није се данас појавила на консултативно саслушање челника здравствених институција у вези са мрежом здравствених установа и актуелном епидемиолошком ситуацијом.

Како је саопштено, министарка здравља се није појавила на саслушању јер су јој искрсле обавезе због чега не може да дође. Наиме, дошла јој је, како је саопштено, делегација Фајзера.

-Ово консултативно саслушање губи смисао јер неема министарке здравља. Ништа не изненађује. Ја бих се изненадила да је дошла. Спремни смо да је саслушамо. Да ли је ово јачање контролне улоге парламента. Ја мислим да није. Ово је класично непоштовање Скупштине и посланика. Та делегација Фајзера не долази из Бијелог Поља, но споља, они су раније резервисали карте. Ово је чиста фарса- казала је посланица СДП-а Драгиња Вуксановић Станковић.

Она је додала да је несхватљиво да правник долази на чело Института за љекове и медицинска средства и да то треба да се заустави. Навела је да та кандидаткиња није квалификована за ту функцију и да је то што је правник и што има искуства у Србији не чини је особом за ту функцију.

-Конкретно госпођа Мира Контић је планирана да се данас постави на чело тог Института. Ја немам ништа против ње, али оно што знам сигурно да је она дипломирана правница. Што значи да данас ако се ово незаустави ми ћемо у Институту имати безакоње-наводи Вуксановић Станковић.

Скупштински Одбор за здравство, рад и социјално старање треба данас да обави консултативно саслушање челника здравствених институција у вези са мрежом здравствених установа и актуелном епидемиолошком ситуацијом.

Чланови Одбора треба да саслушају министарку здравља Јелену Боровинић Бојовић, директора Института за јавно здравље Игора Галића и вршиоца дужности директора Фонда за здравствено осигурање Драгослава Шћекића.

Влада је прошле седмице усвојила Одлуку о новој мрежи здравствених установа у којој ће, како је саопштено, по узору на земље окружења, бити само здравствене установе чији је оснивач држава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 23:51