Најава устоличења / - Митрополија
30/08/2021 u 10:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Митрополит Јоаникије: Догодио се народ као рефлекс из костију наших предака

Митрополија је емитовала кратак клип о томе како је говорио митрополит Јоаникије о "догађању народа" у Црној Гори током трајања литија прошле године

Уочи устоличења митрополита црногорско - приморског Јоаникија на Цетињу 5. септембра, тензије у Црној Гори су веома високе, а ујавности се пласирају разне информације о овом догађају. Митрополија, међутим, не реагује и јасно је да ће се устоличење одржати онако како је планирано.

Митрополија је емитовала кратак видео клип о томе како је говорио митрополит Јоаникије о "догађању народа" у Црној Гори током трајања литија прошле године.

- Многи су ме питали, одакле толики народ, како се догоди народ у Црној Гори? Ја сам размишљао о томе. То сам тако доживио и тако рекао, да је ово рефлекс из кости нашиг предака који су се за вјеру рађали, за вјеру живјели, за крст часни страдали, главе своје полагали и крв проливали. Ми се сада одужујемо нашим прецима, али се боримо и за будућност нашега потомства. Да свету вјеру православну, светосавску, вјеру Светога Василија, наших родитеља и прародитеља, коју смо чисту примили, чисту, слободну и неокрњену оставимо нашем потомству као најсветије завештање . каже митрополит Јоаникије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:44