/ - SRDJAN BOLJEVIC
24/03/2022 u 10:06 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Нове мјере: Омогућен рад ноћним клубовима, маске ће се и даље носити

Биће дозвољене и екскурзије и школски излети у иностранству, а повећаће се и број посјетилаца на спортским манифестацијама које се одржавају на отвореном

Влада је усвојила нове мјере које ће важити од сјутра до 8. априла, а како је саопштио директор Института за јавно здравље на данашњој конференцији  Игор Галић, биће омогућен рад ноћних клубова и дискотека.

- Биће дозвољене и екскурзије и школски излети у иностранству. Повећава се број посјетилаца на спортским манифестацијама које се одржавају на отвореном. Дозвољена је попуњеност трибина до двије трећине од укупног броја сједишта уз поштовање основних епидемиолошких мјера. У затвореним спортским објектима остаје ограничење броја посјетилаца до 50 одсто уз по једно празно сједиште између гледалаца- додао је Галић. 

Навео је да све остале мјере остају на снази, а на питање новинара да ли се због повољније епидемиолошке ситуације разматра предлог да се укине ношење маски, Галић је истакао да ће тај предлог размотрити. 

- За сада остаје та мјера на снази- казао је Галић. 

Број новообољелих у посљедње двије седмице мањи за око 42% у односу на претходне двије недјеље, такође и број преминулих у последње двије седмице је мањи за око 63% у односу предходне двије недеље. 

- Институт за јавно здравље Црне Горе ће као и до сада пратити епидемиолошку ситуацију и у складу са добијеним подацима предлагати нове мјере- закључио је Галић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:05