Ана Новаковић Ђуровић / - Фото: Раде Копривица
01/06/2022 u 15:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Новаковић Ђуровић: Појачаћемо контроле са централног нивоа

Сигурна сам да ће грађанке и грађани бити задовољни, али морамо сачекати мишљење са европских инстанци, казала је Новаковић Ђуровић

За испуњавање европских стандарда у области екологије и заштите животне средине неопходно је још пуно урадити, да префикс еколошка Црна Гора не буде само циљ већ достигнуће, сматра Ана Новаковић Ђуровић, министарка екологије, просторног планирања и урбанизма.

Гостујући у емисији "Контакт" РТВ Никшић, Ђуровић је истакла да је управљање отпадом у Никшићу и у Црној Гори слаба тачка, али је у току израда Закона који ће донијети нова рјешења.

- Суштина је да ћемо, и у односу на пластику и њену употребу, поготово једнократну, имати нова рјешења. Сигурна сам да ће грађанке и грађани бити задовољни, али морамо сачекати мишљење са европских инстанци. Оно што доноси ново рјешење је у дијелу контроле, један другачији и нови приступ - контрола ће ићи са централног нивоа. Јако је важно да у области управљања отпадом, осим локалног, имамо и контроле са централног нивоа, у смислу инспектора и то ће бити нова инстанца коју доноси Закон. Контролама, и са друге стане добрим европским рјешењима и стандардима у овој области, ствари ће коначно кренути на боље", истакла је Новаковић Ђуровић.

Министарка се осврнула и на еколошку слику града под Требјесом.

"Заиста примјећујем у Општини Никшић посебан однос, сензибилитет, одговорност и спремност надлежних институција и Секретаријата да се овим питањима позабаве и да се осјећа напредак и резултати, са нагласком да Министарство у том дијелу даје и даваће снажну подршку свим општинама, али посебно тамо гдје видите да постоји велика жеља да се ствари мијењају."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:45