Podgoričani pale svijeće za trojicu ubijeni Srba u Banjskoj / - IVAN PETROVIC IPE
28/09/2023 u 20:26 h
Gordana BojanićGordana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO, VIDEO) Podgoričani pale svijeće za trojicu ubijenih Srba

Oni su ubijeni u sukobu sa kosovskom policijom u nedjelju u mjestu Banjska

Počelo je okupljanje Podgoričana na platou ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici da bi zapalili svijeće za trojicu Srba, Stefana Nedeljkovića iz Zvečana, Bojana Mijailovića i Igora Milenkovića iz Leposavića, koji su ubijeni u mjestu Banjska na sjeveru Kosova. Već je nekoliko desetina zapalilo svijeće, a mnogi od njih se u mimohodu, u Hramu, mole za njihove duše.   

Oni su ubijeni u sukobu sa kosovskom policijom u nedjelju u mjestu Banjska. So sukoba grupe Srba i kosovske policije došlo je u noći između subote i nedjelje u 2.34 sati kada su na ulazu u selo Banjska u međusobnoj razmjeni vatre upucana dva pripadnika kosovskih policijskih snaga, od koji je jedan koji je  došlo do pucnjave u kojoj su, kako su objavile prištinske vlasti, upucana dva kosovska policajca od kojih je ubrzo podlegao povredama.

Tridesetjednogodišnji Nedeljković je ostavio ženu i tri kćerke. Bojan Mijailović iz Leposavića je prije samo mjesec dana dobio dijete. Igor Milenković (50) je bio otac dvoje djece i radio kao vozač saniteta u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica.

Epilog tragičnog događaje je četvoro stradalih, a šest Srba je uhapšeno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:25