/ Фото: Скриншот
14/12/2021 u 16:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) „Поново ради биоскоп": Приказивање филмова центрима за културу који немају адекватне услове

У оквиру првог циклуса, који подразумијева од два до четири дана приказивања у једној општини, реализују се пројекције једног црногорског, европског, дјечијег и једног актуелног филма са заједничког говорног подручја

Пројекат Филмског центра Црне Горе, под називом „Поново ради биоскоп“, који подразумијева уступање опреме за приказивање филмова центрима за културу који немају адекватне услове за обављање приказивачке дјелатности, почео је у петак 10. децембра, саопштено је из Министарства просвјете, науке, културе и спорта.

Програмом „Поново ради биоскоп" настоји се ревитализовати приказивачка активност и развијати култура гледања филмова. Филмски центар Црне Горе ће салама центара за културу уступити техничку опрему - мобилни биоскоп који ће омогућити публици у бројним црногорским општинама да током ове зиме погледа најновија филмска остварења. 

У оквиру првог циклуса, који подразумијева од два до четири дана приказивања у једној општини, реализују се пројекције једног црногорског, европског, дјечијег и једног актуелног филма са заједничког говорног подручја. 

Од 10. децембра, па све до средине фебруара, планиране су пројекције у центрима за културу у Пљевљима, Плужинама, Беранама, Колашину, Петњици, Рожајама, Гусињу, Плаву, Андријевици, Никшићу, Голубовцима, Подгорици, Херцег Новом, Тузима и Даниловграду. 

Детаљније информације о филмском програму могу се добити у центрима за културу, који су дио овог пројекта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 22:00