са протеста / - фото: Портал Дана
31/07/2021 u 19:08 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО-ВИДЕО) Грађани са протеста против ковид мјера поручили: Боримо се за право избора

Окупљени грађани су у знак протеста прошетали и улицама центра града, а спорадично су добијали аплаузе од грађана из оближњих кафића

Група грађана окупила се на Тргу независности у Подгорици како би изразила незадовољство поводом мјера које су на снази у борби против пандемије коронавируса.

Окупљени грађани су у знак протеста прошетали и улицама центра града, а спорадично су добијали аплаузе од грађана из оближњих кафића. У једном тренутку и група туриста, поздравила је окупљене громогласним аплаузом.

Дио грађана из масе је у тренутку када су пролазили испред зграде Главног града, позивали градоначелника Ивана Вуковића да изађе.

Један од окупљених Миливоје Вишњић, истакао је да власт намеће вакцинацију као обавезу, али и дигиталне исправе о вакцинацији „тобоже” бринући о здрављу грађана.

– Забрањују нам улаз у угоститељске објекте, ноћне клубове, на утакмице, а следеће ће бити да се уведе вакцина као услов за посао. Питам се каква је то вакцина ако се повећава број заражених, каква је то вакцина ако вакцинисани добијају новчану награду. По тој логици оперисани би требали да добију 30 дана љетовања – казао је Вишњић.

Вишњић је такође поручио да према његовим информацијама међу новозараженима у Никшићу има људи који су примили обије дозе вакцине.

– Сада ће нам власти рећи да је то делта сој, па је потребна и трећа вакцина, за пола године ће се можда појавити и неки ламбда па ће вакцинисани научити и цијели грчки алфабет. Ја сам завршио факултет, али радим далеко од струке, па ако неко покуша да ме уцијени вакцином обратићу се надлежним институцијама и организацијама за заштиту људских права и ићи до Стразбура. Позивам и вас остале да урадите исто. По Резолуцији Савјета Европе 2361 дефинисано је да вакцинација није обавезна и да они који не желе да се вакцинишу не смију бити дискриминисани – поручио је Вишњић.

Дијана Дробњак Маровић је поручила да се у Скупштини добацују „геноцидима” док се геноцид поново врши.

– Шта нас брига ко је директор школе ако у тој школи дјеца не смију да дишу слободно. Малишани носе маске и по неколико сати, најављују се редовна тестирања школске дјеце, забадањем некаквих штапића у мозак. Они желе најмлађе да генетски модификују и морају бити заустављени на вријеме – казала је Дробњак Маровић.

Према њеним наводима нико да се запита ко нас то запрашује и чему толики број специјалних камера.

– Свашта је прошао наш народ, проћи ће и ово. Бар 75 одсто људи није узело учешћа у експерименту окупатора, проћиће и ово и све што слиједи. Организујмо се, држимо се, дружимо се, грлимо се – истакла је Дробњак Маровић.

Једна од грађанки окупљених на тргу која није жељела да се представи истакла је да је против сваке врсте вакцине, не само против ковида.

– Искључиво сам против сваке вакцинације, нисам вакцинисала ни своје дијете. Чак ни БСЖ вакцином у породилишту.

Била сам присутна када су дјеца са различитим нуспојавама довођена у породилиште везано за вакцину. О томе се нажалост ћути и нико неће да прича и пише. Очигледно су важније политичке теме од друштвено-социјалних и здравља наше дјеце. Нисам ни за вакцинацију против короне, више подржавам причу око стварања колективног имунуитета. Против сам вакцинације јер је фармацеутска мафија узела маха, а ми смо као друштво добро „загризли удицу” – истакла је ова суграђанка. 

Према новим мјерама које је донијела Комисија за борбу против корона вируса, а које важе до 20. августа, прописано је да је дозвољен улазак у унутрашњост ресторана, кафића, као и улазак у ноћне клубове и дискотеке, независно од тога да ли раде на отвореном или затвореном само уз наjмање jедан од доказа, а то је да jе особа у цjелости вакцинисана или да jе примила прву дозу вакцине против ковида, да особа посjедуjе негативан ПЦР тест коjи ниjе стариjи од 72 сата, доказ да jе особа пребољела инфекциjу, односно доказ да jе прошло не мање од 14 дана и не више од 180 дана од позитивног ПЦР теста или да посједује негативан брзи антигенски тест коjи ниjе стариjи од 48 сати.

image

Са протеста

- фото: Портал Дана

Овим мјерама прописано је и да иста правила важе и за спортске манифестације и фестивале...

Полиција је позвала грађане да се разиђу јер протест није пријављен.

На скупу је око 150 до 200 грађана.

image

Полиција позива грађане да се разиђу

- фото: Портал Дана

са протеста

Ускоро опширније...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 05:25