/ - PORTAL DAN
28/11/2022 u 20:40 h
Gordana Bojanić
Milan Sekulović
Gordana Bojanić<br/>Milan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Sa protesta: Crna Gora je najviše ugrožena od SPC, prisvojili su naše hramove

Najveći problem stvara Srpska pravoslavna crkva, ja tu crkvu ne priznajem, poručio je jedan od okupljenih

Okupljeni na večerašnjem protestu ispred zgrade Skupštine Crne Gore poručili su da su došli na skup jer, kako tvrde, žele da brane Ustav kao najveći pravni akt jedne zemlje.

Jedan od okupljenih, Nenad Vujošević kazao je da u Crnoj Gori je napravljen najveći teroristički akt, a to je gaženje Ustava.

- Pogažen je u Skupštini donošenjem Zakona o predsjedniku. Mi ovdje apelujemo, pokušavamo da urazumimo, tražimo vanredne parlamentarne izbore i da se taj zakon povuče- rekao je on.

Na pitanje Dana da li je ranije izlazio na proteste zbog drugih neustavnih rešenja, kazao je da jeste "kada je bio pozvan od strane partije kojoj pripada".

- Slijedim instrukcije svoje partije, tu sam i kao Crnogorac i kao Podgoričanin- rekao je on i dodao da je njegova partija DPS.



Ivica iz Kumbora je kazao da je na protest došao da zaštiti državu.

- Štitimo državu od onih koji ne poštuju zastavu, himnu..Ne interesuje me niko ko živi ovdje, ali mora državu da poštuje. Poštuj himnu, navijaj, ne interesuje me ko je ko, ja samo volim državu- poručio je on.



Predrag Tošković je rekao da bi svi koji vole državu trebalo da budu na protestu. On je kazao da je Crna Gora najviše ugrožena od SPC.

- Crkva mora da bude jedna i da se zove crnogorska. Najveći problem stvara Srpska pravoslavna crkva, ja tu crkvu ne priznajem. Ne može u Crnoj Gori tako da se ponašate, da mrzite Crnogorce koji idu u crnogorsku crkvu. U koju crkvu ću ja da idem? Da idem po livadama i šumama? Oni su prisvojili naše hramove- rekao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:07