/ screenshot
12/12/2023 u 17:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Strip HRA o vršnjačkom nasilju: Maloljetnici nesvjesni posljedica

Video je poučan, i roditelji bi trebalo da ga prikažu svojim tinejdžerima u cilju edukacije

Akcija za ljudska prava (HRA) uradila je video-strip o vršnjačkom nasilju. Svjedoci smo značajnog porasta nasilja među vršnjacima sa često ozbiljnim posljedicama

Strip video prikazuje kako se putem društvenih mreža i platformi za komunikaciju šalju poruke prijetećih sadržina. Maloljetnicima je omogućeno posjedovanje najnovijih tehnologija koje koriste za pravljenje video-snimaka maltretiranja svojih drugara, nesvjesnih štetnih posljedica.

Kako bi se uklopili i bili prihvaćeni, maloljetnici nerijetko postaju pasivni nasilnici, jer umjesto da pomognu drugaru oni ga zajedno sa nasilnicima maltretiraju šireći sadržaje zlostavljanja.

Rijetko se nađu djeca koja prepoznaju nasilje i prijave ga.

Video je poučan, i roditelji bi trebalo da ga prikažu svojim tinejdžerima u cilju edukacije.

Scenario: Marija Mihaljević i Akcija za ljudska prava. Crtež i kolor: Bad Brain Studio Strip je pripremljen u okviru projekta "Upoznaj svoja prava - građanin i policija" koji HRA realizuje kroz program "OCD u Crnoj Gori - od osnovnih usluga do oblikovanja politika - M-BASE" Centra za građansko obrazovanje, Friedrich Ebert Stftung. NVO Politikon mreža i NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica, uz finansijsku podršku Evropske unije. Sadržaj stripa je isključivo odgovornost Akcije za ljudska prava i ne odražava nužno stavove donatora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 00:28