UPSUL, akcija / - UPSUL
20/10/2023 u 19:26 h
Željka Bojanić, Bo.B.Željka Bojanić, Bo.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) U Sutomoru se utopila Moldavka, tri osobe spasene

Dvije mlade osobe tridesetih godina su uspjele da dođu do plaže i talasi su ih izbaciji, ali uprkos visokom riziku za posadu čamaca SAR-1, i blizine stijena, druge dvije je prevrnuo talas i bacio na kamenitu obalu, te su zadnjim atomima snage došli plaže, ali ženskoj osobi nije bilo spasla

Dvadesetsedmogodišnja državljanka Moldavije utopila se danas u vodama kod sutomorske plaže.

Grupa mladih Moldavaca je danas prema informacijama islovila iz Barske Marine na sup daskama i ubrzo ih južni vjetar odvukao iz Golog Brda u Sutomoru, saopštio je načelnik ove službe Žarko Lukšić.

- Očajnički pred velikim talasima su pokušavali da se dokopaju Sutomorske plaže, a Pomorsko operativni centar je dobio informaciju u 16.45 časova te je uprkos olujnom jugu isplovio spasilački čamac SAR-1 sa posadom Jasmin Koković, Nikola Bošković i Marko Čejović. Dvije mlade osobe tridesetih godina su uspjele da dođu do plaže i talasi su ih izbaciji, ali uprkos visokom riziku za posadu čamaca SAR-1, i blizine stijena, druge dvije je prevrnuo talas i bacio na kamenitu obalu, te su zadnjim atomima snage došli plaže, ali ženskoj osobi nije bilo spasa i došlo je do utopljenja na samo 20-ak metara od obale. Ogromni talasi nisu dozvoljavali da im iko u tom trenutku pomogne. Ubrzo su došle službe MUP CB Bar, Sektor granične policije i Zavod za hitnu medicinsku pomoć da zbrinu ostale osobe, precizirao je on.

Lukšić je naveo da je takođe danas u 13.10 časova Pomorsko opertivni centar je primio poziv od OKC 112 da se jedan plivač nalazi kod Ričardove glave u Budvi i ne može zaći iz mora zbog velikih talasa.

- Zbog konfiguracije terena i plitke vode, sa mora je bilo nemoguće doći a da se ne ugroze životi spasilaca i čamac, te je na kraju uz napor svih službi sa kopna i herojskog poduhvata Budvanina Luke Vukčevića, život muške osobe spašen u zadnjem trenutku, naveo je Lukšić.

 

- Ovakve situacije i avanturističko ponašanje u praksi dovodi do posledica gubljenja ljudskih života i pored jasnih najava dolaska lošeg vremena te vidljivosti ogromnih talasa koji gutaju sve pred sobom, ističe Lukšić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 17:47