foto ivan petrović / - FOTO IVAN PETROVIć
20/09/2023 u 12:01 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Verbalni sukob Adžića i Rmandića - ministar poručio: Sad kad smo mi sve obezbijedili, sad se brinete za uniformu

Koristite smrt kolege i zaposlenje njegove supruge, da bi ste toboš promovisali rad Sindikata, kazao je ministar predstavniku Nezavisnog sindikata policije

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i predstavnik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmnadićverbalno su  se sukobili ispred zgarde MUP-a gdje se održavao protest.

Ministar Adžić je rekao Rmnandiću da nemaju reprezentativnost i da "koristite smrt kolege i zaposlenje njegove supruge, da bi ste toboš promovisali rad Sindikata". Adžić je naveo da su povećane plate policiji, poboljšani uslovi rada i da se rješavanju i stambena pitanja.

Adžić je naglasio Rmandiću da su se sada, kad je sve sređeno, sjetili da brinu o unifromama.

-Imate li reprezentativnost, nemate...Vlada Crne Gore na moju inicijativu, da dobiju svi zaposleni. Tačno je, viđećete kad bude raspodjela. Razbijeni ste danas u paramparčad. Broj okupljenih koji se pojavio govori o vašim argumentima. Duplo veće plate nego što ste imali, milion i osamsto hiljada eura za rješavanje stambenih pitanja u naredne tri godine. Rade vam se zgrade u Baru, Podgoricu, radiće se u Kolašinu. Danas ste pokazali svu svoju snagu. Drago mi je da obmanama smanjujete svoju podršku ljudi koji su vas iskreno podržavali- kazao je Adžić predstavniku okupljenih koji protestvuju.

(FOTO) Sjutra protest Nezavisnog sindikata policije Crne Gore

- Sad se brinete za uniformu, kada smo vam obezbijedili sve uslove. Sedam godina pocjepane nosite. Koristite smrt kolege i zaposlenje njegove supruge, da bi ste toboš promovisali rad Sindikata. Preko 100 vaših kolega u sezoni raspoređeno van mjesta stanovanja, pobunili ste se kada je došlo vaše rešenje. Na bvolovanje ste a non stop nastupate na televizije. Organizujete protest a na bolovanje ste...- kazao je ministar između ostalog i uputio se ka zdgradi MUP-a.

Zatim je neko od njih dobacio ministru kada je krenu da ide: "Što pobježe". Nakon toga se ministar suvratio a neko od okupljenih ga je vrijeđao, što se može čuti na  snimku.

Podsjećamo, Igor Rmandić, predsjednik Nezavisnog sindikata policije, podsjetio je juče da se danas  ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih polsova održava protest.

-Kao što smo već ranije objavili Nezavisni sindikat policije Crne Gore organizuje protest koji će biti održan 20.09.2023 god. (srijeda) sa početkom u MINUT DO 12H.Pozivamo sve bivše i sadašnje službenike MUP-a, građane, građanske aktiviste, NVO sektor da nam se pridruže i da zajedno zatražimo poštovanje zakona i jednakost za sve građane- saopštio je juče Rmandić.

Juče su predstavili deset zahtjeva koje traže od MUP-a, jedan od njih je poštovanje i dostojanstvo policijskih uniformi. Mnogi zahtjevi se odnose na, kako kažu, poboljšanje uslova za rad.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2023 13:35