/ - FOTO: PORTAL DAN
19/01/2023 u 19:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Vojinović upozorava: Zbog novog Zakona doćiće do većeg političkog pritiska na škole

Nije dozvoljeno pomoćnom osoblju, sekretarima i drugima, koji su van nastavni kadar, da budu članovi školskog odbora, kazao je, između ostalog, ministar u razgovoru za "Dan"

Ministar prosvjete Miomir Vojinović je u razgovoru za dnevne novine "Dan" kazao da izmjene i dopune Zakona o  obrazovanju, koje se tiču imenovanja direktora škola, neće doprinijeti depolitizaciji obrazovnog sistema.

-Po mom mišljenju upitan je sam Zakon sa stanovišta Ustava Crne Gore. Trenutno, po dopunama i izmjenama tog Zakona, članovi školskog odbora su predstavici nastavničkog vijeća. Ranije su to bili predstavnici zaposlenih...Ovim izmjenama i dopunama Zakona direktno se krši ustavna odredba da biraš i budeš biran...Nije dozvoljeno pomoćnom osoblju, sekretarima i drugima, koji su van nastavni kadar, da budu članovi školskog odbora..-kazao je, između ostalog, u razgovoru za "Dan" ministar.

Kompletan intervju sa ministrom prosvjete Miomirom Vojinovićem možete pročitati u sjutrašnjem izdanju dnevne novine Dan i pogledati na WEB TV portala Dan.


 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:13