/ foto: lazar ružić
30/05/2023 u 17:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Viši sud potvrdio: Nezakonita odluka o naimenovanju Raonića

Osnovni sud u Podgorici presudio je početkom januara u korist novinara Nikole Markovića u postupku protiv Radio Televizije Crne Gore

Viši sud u Podgorici u drugostepenom postupku potvrdio je presudu osnovnog suda prema kojoj je Boris Raonić nezakonito izabran za generalnog direktora Javnog servisa, potvrđeno je protalu Dan.

Osnovni sud u Podgorici: Odluka o imenovanju Raonića nezakonita

Osnovni sud u Podgorici presudio je početkom januara u korist novinara Nikole Markovića u postupku protiv Radio Televizije Crne Gore i donio presudu kojom se usvaja tužbeni zahtjev i poništava kao nezakonita odluka RTCG o imenovanju generalnog direktora Javnog servisa Borisa Raonića.

- Osnovni sud u Podgorici usvojio je tužbeni zahtjev Nikole Markovića i poništio kao nezakonitu odluku o imenovanju generalnog direktora Radio Televizije Crne Gore Borisa Raonića od 6. avgusta 2021. godine - navodi se u toj presudi.

Presudu je 4. januara donio sudija Mladen Bulatović.

Podsjećamo, u tužbi koju je Marković podnio ranije Osnovnom sudu u Podgorici pisalo je da je postupak po kome je Savjet Javnog servisa ocjenjivao koji kandidati su ispunili uslove za naimenovanje generalnog direktora te kuće sadržao niz nepravilnosti.

Osim Markovića, tužbu je podnio i Srđan Čović - obojica su bili protivkandidati Raoniću, u trci za izbor na tu funkciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 17:00