Vlada, 47. sjednica / - FOTO: VLADA
06/04/2023 u 14:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Boris Milić imenovan za v.d. direktora ANB-a

Na današnjoj sjednici Vlade razmotren je niz kadrovskih pitanja

Boris Milić imenovan je za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, odlučeno je na sjednici Vlade.

Razmotren je niz kadrovskih pitanja, a kako je navedeno iz Vlade, razrješen je Partnerskio savjet za regionalni razvoj, a za zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore imenovan je Ivan Vukićević.

- Donijeto je rješenje o  prestanku vršenja dužnosti v.d. direktorice Uprave za zaštitu kulturnih dobara Maje Ćetković, a na njeno mjesto imenovan je Balša Perović. Milena Milonjić određena je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za naučno-istraživačku djelatnost u Ministarstvu nauke i tehnološkog razvoja, a Marijeta Barjaktarović za v.d.  i generalne direktorice Direktorata za inovacije i tehnološki razvoj u Ministarstvu nauke i tehnološkog razvoja, dodaju iz Vlade.

Navedeno je da je donijeto rješenje o  razrješenju člana Upravnog odbora Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore Andrije Mašanovića, kao i rješenje o prestanku vršenja dužnosti v.d. generalne direktorice Generalnog direktorata za konzularne poslove i saradnju sa iseljeništvom u Ministarstvu vanjskih poslova Stanice Popović.

Ona je, kako dodaju, imenovana  za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Generalnog direktorata za konzularne poslove i saradnju sa iseljeništvom u Ministarstvu vanjskih poslova.

Vlada je donijela rješenje o određivanju Radovana Bogojevića za vršioca dužnosti generalnog direktora Generalnog direktorata za multilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova, kao i o određivanju Aleksandra Aleksića za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za finansijsko materijalne i kadrovske poslove u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

- Vida Ristić određena je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za projekte u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, dok je Vladimir Dragović  postavljen za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za EU integraciju i međunarodnu saradnju u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, dodaju oni.

Vladan Stevović imenovan je za generalnog direktora Direktorata glavnog državnog arhitekte i razvoj arhitekture u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 10:33